Mali grad

Preplet dobre glasbe in prazničnega vzdušja z Nušo Derenda

31.12.2015

 

Zadnja sreda v iztekajočem se letu je v Kamniku minila v znamenju dobrodelnosti, dobre glasbe in pozitivne energije. V prazničnem decembru so v Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik skupaj z dobrodelno organizacijo Anina zvezdica in kamniško slikarko Bredo Capuder pripravili dobrodelno akcijo, v kateri ste lahko darovali hrano za socialno ogrožene družine in s tem licitirali za portret znanega Kamničana.

Akciji so se pridružili: Osnovna šola Marije Vera, Osnovna šola Frana Albrehta, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra, Nektar Natura, Delavska hranilnica Kamnik, Hiša slaščic Tarangela, Mirosan, Kam bus, Kalcer in  Mestne lekarne Kamnik.

Na glavnem odru pa je včeraj pred koncertom potekal sklepni del te akcije, kjer so donatorji prejeli izlicitiran portret slikarke Brede Capuder, ki je povedala: »Sodelovanje pri projektu mi je bilo v veliko čast in veseli me, da nam je skupaj uspelo zbrati osnovne dobrine, ki bodo zagotovo šli v prave roke.« V imenu Anine zvezdice se je darovalcem zahvalila prostovoljka, vodja izpostave Kamnik Eva Cocej, zahvali pa se je pridružil tudi v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar: »Zahvaljujem se vsem, ki ste po svojih najboljših močeh prispevali dobrine za socialno ogrožene družine, obenem pa vas povabim na silvestrovanje z Ansamblom Domačini, ki se bo začel ob 22. uri na Glavnem trgu

Nato je sledil  nastop Nuše Derenda, ki je z izvrstno glasbo, predvsem pa vokalom, ogrela pisano množico, zbrano na Glavnem trgu in poskrbela  za prijetno vzdušje in prešerno razpoloženje. Z njo se je zabavalo in prepevalo tako mlajše kot starejše občinstvo, katerim ob koncu ni bilo dovolj in so želeli še več njenih ritmov.

Večerno glasbeno dogajanje sta popestrili pevki Loti Žlaus in Ines Kern, ob glasbeni  spremljavi Mateja Zoreta, na oder pa sta stopila tudi mlada kamniška glasbenika, brata Jaka in Maks Dolinšek, ki se petja učita v glasbeni šoli Lartko,  pod mentorskim vodstvom prof. Renate Smolnikar, obiskujta pa tudi Glasbeno šolo Kamnik. Njuna pevska pot se je začela s prijavo v šov Slovenija ima talent, letos pa sta sodelovala tudi na predizboru Mini Ema 2015 s skladbo Full of energy.

Zaradi izjemnega uspeha predstave Snežna kraljica na Malem gradu, ki se je ponovno odvijala na pobočju Malega gradu, bo zadnji dan tega leta, v četrtek, 31. decembra, ob 17. uri, potekala še ena dodatna predstava. Prijave do zasedbe mest zbiramo na TIC Kamnik.

Besedilo: Sabina Romšak
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice