Mali grad

Prenovljena spodnja postaja nihalke na Veliko planino

01.10.2013

 

Spodnja postaja nihalke številnim obiskovalcem predstavlja prvi stik z Veliko planino. Tu je prostor, kjer potnik čaka ter vstopi v nihalko. Varnostne zahteve imajo močan vpliv na turistično povpraševanje, varnost pa je ena od osnovnih človekovih potreb. Z vidika obiskovalca je občutek varnosti v času bivanja in zadrževanja v turistični destinaciji najpomembnejši.

Tako, kot sama izkušnja na planini in čudovita neokrnjena narava, je pomemben tudi fizični del storitve, v tem primeru nihalka ter hkrati spodnja postaja, kjer se izkušnja začne. Pri izletu na Veliko planino je torej poleg samega izleta, pomembna tudi cena, prostor, kjer se izlet odvija, promocija aktivnosti, zaposleni v družbi, procesi in fizični deli. Pri ponudbi storitve so pomembni fizični dokazi, ki na obiskovalca naredijo poseben vtis. To so poleg okolja ter parkirišča še nihalka in urejena spodnja postaja, kjer potnik dobi občutek varnosti in zanesljivosti pri vstopu v nihalko.

V letu 2011 je družba Velika planina d.o.o. prenovila strojnico nihalke, naslednje leto vrt pred Okrepčevalnico pri Žičnici, kjer je čakalnica za potnike. V letošnjem letu pa je družba izvedla celovito prenovo spodnje postaje nihalke. Objekt je bil dotrajan in potreben prenove ter ureditve potrebne infrastrukture.

Z omenjeno prenovo je družba zagotovila varnost in udobje potnikov in zaposlenih v družbi. Prenovitvena dela so obsegala: menjavo ometov in fasade, prenovo nosilnih- betonskih elementov, menjavo tlakov v notranjosti postaje, prenovo zaščitnih ograj ter ostalih zaščitnih elementov, prenovo električnega omrežja, menjavo svetlobne opreme, menjavo oken in vrat, zasaditev novih dreves ter ureditev oglaševalskih površin.

S prenovo je družba izboljšala kakovost fizičnega dela ponudbe in zagotovila pogoje za povečano število obiskovalcev, ki se na Veliko planino odpravijo z nihalko. Spodnja postaja odslej obiskovalcu daje občutek vizualne privlačnosti, varnosti in udobja.

Pri prenovi so sodelovali izvajalci iz lokalnega okolja in zaposleni v podjetju Velika planina d.o.o.. Naložba je bila delno sofinancirana iz LAS Srca Slovenije, iz Evropskega kmetijskega sklada.

Besedilo in fotografije: Polona Grahek, Velika planina d.o.o.


<< Nazaj | Novice