Mali grad

Prenovljena Osnovna šola Toma Brejca polna smeha in radostnih obrazov učenk in učencev

24.02.2014

 

Prenovljena Osnovna šola Toma Brejca je danes odprla svoja vrata. Na poti novih dogodivščin je učence šole pospremil tudi župan Marjan Šarec skupaj z direktorjem občinske uprave Občine Kamnik mag. Ivanom Kendo in ravnateljico Osnovne šole Toma Brejca Mojco Rode Škrjanc.

Po šestnajstih mesecih pouka na začasnih lokacijah smo danes zrli v obraze iskrenih otroških nasmehov, ko so stopili čez prah prenovljene Osnovne šole Toma Brejca, sodobne mestne šole. Svetle in prostorne učilnice so tako dobile zadnjo piko na i in otroški smeh se je prvič razlegal po prostorih šole, ki sedaj nudi ustrezne predvsem pa varne pogoje za normalno vzgojo in izobraževanje. Veliko breme in nenehna skrb ravnateljice Mojce Rode Škrjanc je bilo danes poplačano, ko se je skupaj z učitelji in učenci veselila prvih korakov po prostorih prenovljene lepotice.

Župan Marjan Šarec je učenke in učence pospremil z besedami navdušenja in jim ob prvem šolskem dnevu v novih prostorih zaželel obilo znanja ter prijetnih dogodivščin. »Hvala vsem, učencem, njihovim staršem, učiteljem in ravnateljici za veliko stopnjo potrpežljivosti, razumevanja, zaupanja, neprespanih noči in predvsem vztrajnosti, da danes lahko stari dami, kot smo jo nekoč poimenovali, rečemo nova, sodobna šola, kjer se boste počutili varno in brezskrbno nabirali znanje. Skupaj smo prebrodili tudi tiste manj lepe dni prenove, selitve, tavanja v temi, vse s skupnim ciljem na današnji dan, ko so učenke in učenci brezskrbno in z velikim navdušenjem sedli v nove šolske klopi in je prenovljena Osnovna šola Toma Brejca zasijala v vsej svoji veličini.«


<< Nazaj | Novice