Mali grad

Premiera lutkovne predstave Zajček Srečko pri zobozdravnici

20.10.2014

 

V soboto, 18. 10. 2014, je lutkovna sekcija Kulturnega društva Tuhinj premierno uprizorila novo lutkovno predstavo z naslovom Zajček Srečko pri zobozdravnici. Tokraten izbor igre je za izhodišče vzel izobraževalno noto skrbi za zdrave zobe, o kateri govori knjiga avtorice Sanje Lucije Pečnik, po kateri sta Marta Vrankar in Urška Poljanšek priredili zgodbo za lutkovno predstavo.

Nabito polna dvorana otrok, njihovih staršev in drugih obiskovalcev je tako spremljala zgodbo o zajčku Srečku iz Zelenega Zajčjega dola, ki živi srečno zajčje življenje, dokler se volk Uroš in lisica Mica ne odločita, da bi si ga privoščila za kosilo. Zaradi pasti, ki mu jo pripravita, je zajček Srečko ob svoj sekalec. Strah je huda reč in tudi Srečko potrebuje malce vzpodbude, toda nazadnje se le odpravi k zobozdravnici, veverici Luciji, ki mu popravi zobek, da bo še naprej lahko veselo grizljal korenčke in svežo deteljo.

Po predstavi je tudi obiskovalce čakala hrana po izboru zajčka Srečka. Lahko so si privoščili slastne korenčke ali piškote v obliki deteljic ter vse skupaj poplaknili s kozarcem bistre studenčnice.

Ekipa, ki je je lutkovno predstavo pripravila:

Ekipa tokratne lutkovne predstave je bila vesela tako množičnega in toplega sprejema. Upamo, da vas bomo lahko tudi v prihodnje navdušili še s kakšno predstavo.

Besedilo: ekipa lutkaric KD Tuhinj
Fotografije: Metka Komatar


<< Nazaj | Novice