Mali grad

Premagali četrtfinalista pokala Slovenije

29.10.2018

 

Premagali četrtfinalista pokala SlovenijeDruga moška ekipa Calcit Volleyja je v tretjem krogu 2. DOL prvič igrala v svoji dvorani na Osnovni šoli Stranje. Po zmagi in porazu v uvodnih dveh krogih so varovanci Sama Belaviča Pučnika s 3:0 (15, 18, 23) premagali SIP Šempeter, ki v prvih dveh krogih ni izgubil, med tednom pa se je po zmagi nad Hišo na kolesih uvrstil v četrtfinale pokala Slovenije. V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 3. novembra, igrali v Slovenski Bistrici.

Kamniški odbojkarji v dvoboj s Šempetrani niso krenili najbolje. Morda so tudi pod vtisom poraza v prejšnjem krogu na Ravnah na Koroškem gostom dovolili, da so povedli s 4:0. Vendar je šlo le za slab uvod v tekmo, kajti že na četrti točki sta bili ekipi skupaj, nato pa je bilo vse v znamenju domačinov. Z odličnimi servisi so Šempetrane prisilili v počasno igro, ki je bila lahek plen za domači blok.

O premoči domače ekipe, ki je tekmo začela v postavi Jernej Smrekar, Teo Podobnik, Bor Jese Rotar, Luka Lazar, Tine Makovec, Matija Lakner in Kristijan Krt, igrali pa so še Miha Grahek, Tine Forštnarič, Ambrož Poljanšek, Urban Blaževič in Marko Medved je spregovoril trener Belavič Pučnik: »Fantje so odigrali odlično tekmo, predvsem smo bili nevarni s servisi, kar je posledično olajšalo delo našim blokerjem. Tudi igra v polju je bila na visokem nivoju in požrtvovalna. Fantje so si res želeli zmage in to so kazali skozi celotno tekmo. Pohvale gredo vsem igralcem, še posebej vesel pa sem, da se igralsko prebuja Matija Lakner, ki je zaigral na mestu korektorja. Zdaj imamo za to igralno mesto kar nekaj opcij, ki mi omogočajo nekaj več taktičnega prostora.«

Calcit Volley II je s šestimi točkami trenutno na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice