Mali grad

Preklic izrednih razmer na območju občine Kamnik

07.02.2014

 

Razglas za izredne razmere, ki je bil izdan v nedeljo, 2. 2. 2014, ob 17.30 uri, na območju občine Kamnik sta župan Marjan Šarec in Štab Civilne zaščite Kamnik danes ob 9. uri preklicala.

Občinski štab Civilne zaščite Kamnik je včeraj prioritetno reševal odstranjevanje podrtih dreves in vejevja, ki ogrožajo objekte ter ustrezno oskrbovanje postavljenih agregatov pri občanih in trafo postajah.

Današnja prioriteta pa je vzpostavitev prevoznosti državne ceste Kamniška Bistrica ter odstranitev podrtega drevja v strugi v kraju Soteska ob državni cesti Kamnik – Ločica. Zaradi tega bo danes na tem odseku izvedena delna zapora s čimer bomo omogočili varno delo gozdarskim enotam.

Oskrba z električno energijo

Po oceni Elektro Kamnik ni več poškodovanih trafo postaj, brez elektrike je še približno 15 gospodinjstev (50 ljudi), zato je to prioritetna naloga Občinskega štaba Civilne zaščite Kamnik in Elektra Kamnik.

Dejstvo je, da bo najbolj prizadeto območje, torej območje Kamniške Bistrice, brez električne napeljave vsaj do meseca junija 2014, kar pomeni izredno velike stroške glede najema zagotovljenih agregatov, oskrbe, logistike in goriva.

Zaradi tatvin goriva in agregatov na območju Slovenije, smo takoj organizirali dvojni nadzor s strani gasilcev in policije. Hkrati tečejo vsi postopki za ustrezno zavarovanje vseh agregatov.

Občani občine Kamnik niso ogroženi glede zagotavljanja električne energije, v kolikor se zadeve ne bodo poslabšale.

Javni prevoz po občini Kamnik poteka nemoteno, razen v smeri Kamniške Bistrice.

Danes do 15. ure bodo v pripravljenosti in na intervencijah ekipe, ki bodo spremljale razmere na svojem operativnem območju, in sicer:

Osrednje društvo, PGD Kamnik, pa bo izvajalo pripravljenost in intervencije danes do 20. ure, ko bo ponovno sklican sestanek Štaba Civilne zaščite Kamnik.

Vse razpoložljive sile in mehanizacija s strani Štaba Zimske službe Komunalnega podjetja Kamnik d.d. so na terenu in izvajajo odstranjevanje dreves v sodelovanju z gozdarji.

Z URSZR, Slovensko vojsko, gozdarji, Planinsko zvezo se Štab Civilne zaščite usklajuje glede razpoložljivih sil in mehanizacije, ki bi bila na razpolago za odstranjevanje posledic žleda.


<< Nazaj | Novice