Mali grad

Predstavniki pobratene občine Trofaiach na Veliki planini

30.08.2011

 

Velika planina, naš prelep turistični biser, se je v soboto, 27. avgusta pokazala našim gostom iz pobratene občine Trofaiach, v svoji najlepši sončni obleki.

Skupino gostov, ki jih je vodila prva podžupanja Občine Trofaiach, Helga Pongratz, je ob prihodu pozdravil podžupan Robert Kokotec.

 

Člani Planinskega društva Kamnik (Bojan Polak, Lojze in Žiga Jerman; Roman, Uroš in Samo Resnik) so spremljali skupino in skrbeli za varno pot. Le-ta jih je najprej popeljala na ogled Preskarjeve bajte in obiskali pastirski stan pri Gradiškovih, kjer jih je gospodar postregel s kislim mlekom z žganci. 

 

Pot jih je nato vodila preko Male planine na Gojško, kjer se je skupina razdelila: prva je odšla nazaj proti Zelenemu robu, druga pa je nadaljevala pohod na Kisovec in mimo Sv. Primoža sestopila v  Stahovici. Ob slovesu je podžupanja Helga Pongratz izrekla iskreno zahvalo za sprejem in gostoljubnost, za spremstvo članom Planinskega društva Kamnik in Petru Uršiču, oskrbniku mežnarije na Sv. Primožu za pomoč na njihovi poti.


<< Nazaj | Novice