Mali grad

Predstavniki Občinskega sveta Občine Kamnik na obisku v Trofaiachu

29.05.2011

 

Ker sta imeli pobrateni občini Kamnik in Trofaiach v letu 2010 volitve za župana in občinske svetnike, je bilo v začetku letošnjega leta na skupnem srečanju občinskih uprav pobratenih mest Kamnik in Trofaiach sklenjeno, da se člani občinskih svetov obeh občin medsebojno srečajo in bolje spoznajo. Tako so predstavniki Občinskega sveta Občine Kamnik konec tega tedna obiskali Trofaiach. Župan Mario Abl jih je s svojimi sodelavci in celotnim občinskim svetom sprejel sredi mesta, v gradu Stibichhofen. Po uvodnem pozdravu so si skupno ogledali prostore Mestnega muzeja Trofaiach in njihovo razstavo z naslovom "Strup in sladkor - rednosti in zanimivosti starih umetnosti zdravljenja" ter druženje nadaljevali na večerji.

 
   

Naslednji dan se je načrtovani program malo spremenil zaradi dežja. Namesto ogleda mestnega vodovodnega črpališča, so si v dopoldanskih urah ogledali muzejsko razstavo z naslovom "Vrnitev bogov" v Leobnu. Skupno druženje so nadaljevali z ogledom gasilskega doma in opreme Gasilskega društva Troafaiach ter  2. avtomobilskega tekmovanja in predstavitve starih avtomobilov, kjer so sodelovali tudi predstavniki Društva starodobnih vozil Kamnik

 
   

Ob zaključku srečanja, se je v zahvalnem govoru kamniški župan Marjan Šarec gostiteljem zahvalil za njihovo gostoljubnost, izrazil željo bo nadaljnjem medsebojnem sodelovanju in jih hkrati tudi povabil na srečanje v Kamnik.

 
   

<< Nazaj | Novice