Mali grad

Predstavniki Občine Kamnik in KD Alpe na maratonu Limes tour v Vrsarju

29.04.2010

 

Kamniški kolesarski Maraton Alpe Scott pobraten s hrvaškim maratonom Limes tour, ki je v Vrsarju potekal minuli vikend

Organizatorji rekreativnega kolesarskega Maratona Alpe Scott, ki bo v nedeljo, 4. julija potekal četrtič s štartom in ciljem v Kamniku, so se letos prvikrat povezali z organizatorji podobnih kolesarskih maratonov v Italiji, Avstriji in na sosednjem Hrvaškem.

Minuli vikend se je tako v Vrsarju in okolici odvijal Limes tour, dvodnevni kolesarski dogodek, ki je s kamniškim maratonom povezan v točkovanju za skupni seštevek za »Maistra pokal - Alpe Adria«. Udeležencem obeh dogodkov je bila omogočena skupna prijava po ugodnejši ceni, v Kamniku pa bo razglašen zmagovalec »Maistra pokala – Alpe Adria«.

 147 km dolgo traso maratona, ki je speljana po Limskem kanalu, od koder tudi ime maratona, je med rekreativci s časom 4:01:34 najhitreje prevozil naš Jure Robič. Udeleženci so sicer lahko izbirali med 70 km ali 147 km dolgim maratonom, 5 min pred glavnino velikega maratona pa so štartale profesionalne ekipe, med njimi kar nekaj slovenskih.

 

Po besedah organizatorjev je namen povezovanja večja promocija in odmevnost obeh dogodkov, hkrati pa narediti oba maratona še bolj zanimiva. Idejo in projekt povezovanja kamniškega kolesarskega maratona je podprla tudi Občina Kamnik, ki sicer Maraton Alpe finančno podpira od njegovega začetka. Dogodka v hrvaškem Vrsarju se je v imenu Občine udeležil podžupan Brane Golubovič, ki je projekt, ob velikodušnosti in prijaznosti gostiteljev, označil kot pravi način nadgradnje, ob tem izmenjave izkušenj in promocije obeh maratonov. Ob koncu je podžupan Golubovič, skupaj z direktorico Agencije za turizem dr. Andrejo Eržen, uradno povabil predstavnike Občine in turistične organizacije iz Vrsarja v Kamnik v času Maratona Alpe.

Sicer pa bo prvi vikend v juliju, 3. in 4. julij, obarvan s kar tremi športnimi dogodki. Poleg nedeljskega maratona bosta v soboto v središču Kamnika potekala še Državno prvenstvo v gorskem kolesarjenju ter Triatlon Kamnik 2010, ki prav tako šteje za slovenski pokal. Študentski klub Kamnik bo v soboto, 3. julija poskrbel za glasbeno obarvani večerni dogodek. Obeta se torej aktivno obarvani začetek julija.


<< Nazaj | Novice