Mali grad

Predstavniki Civilne zaščite Kamnik so prejeli bronasta priznanja

04.03.2011

 

Dan Civilne zaščite je trenutek, da ozavestimo aktivnosti in dejavnosti, s katerimi želimo in poizkušamo preprečevati vse, kar bi nas ogrožalo in pomagamo, ko se nesreča zgodi. Še vedno nas opominja narava, da premalo storimo zanjo. Tudi naravna nesreča-poplave v septembru 2010 je opozorila, da nesreča  ne izbira svojih poti. Leto 2010, ki je pravkar zaprlo vrata, je tudi  v naši občini zapustilo popisan list dogodkov, nesreč, ukrepov in aktivnosti, še posebej ob septembrskih poplavah.

Z namenom pospeševanja varstva pred naravnimi in civilizacijskimi nesrečami je bila 1. marca 1972 ustanovljena Mednarodna organizacija Civilne zaščite - ICDO. Generalna skupščina je kasneje, leta 1990, ta dan določila za mednarodni dan Civilne zaščite. Ob dnevu civilne zaščite se zahvalimo tistim reševalcem, organizatorjem in izvajalcem, ki so v preteklem letu učinkovito opravili naloge zaščite in reševanja med naravnimi in drugimi nesrečami.

Tako je včeraj v dvorani Jakličevega doma v občini Dobrepolje potekala regijska prireditev ob mednarodnem dnevu Civilne zaščite. Na prireditvi so slavnostno podelili priznanja civilne zaščite posameznikom in organizacijam za njihov prispevek pri reševanja ob naravnih in drugih nesrečah ter aktivno sodelovanje na področju zaščite, reševanja in pomoči.

Župan občine Dobrepolje, Janez Pavlin je pozdravil prisotne, predstavil občino Dobrepolje in spomnil na učinkovito pomoč Civilne zaščite ob lanskih poplavah. Slavnostni govorec, direktor Urada za preventivo pri Upravi RS za zaščito in reševanje, Srečko Šestan, je opozoril na posledice zmanjševanja sredstev za zaščito in reševanje ter poudaril pomen usposabljanja za reševanje.

Slovesnosti so se udeležili tudi mag. Julijana Bizjak Mlakar, podžupanja občine Kamnik, mag. Matjaž Srša, poveljnik Civilne zaščite Kamnik, in trije nagrajeni predstavniki Civilne zaščite Kamnik: Brigita Vavpetič, namestnica poveljnika CZ, Roman Marinšek, podpredsednik PGD Kamnik in Lidija Zagorc, sekretarka območnega združenja Rdečega križa Kamnik.

Na prireditvi sta Elza Majcen, vodja izpostave Ljubljana Uprave RS za zaščito in reševanje in Matjaž Godec, poveljnik Civilne zaščite za ljubljansko regijo, slavnostno podelila bronasta, srebrna in zlato priznanje Civilne zaščite posameznikom in organizacijam za njihov prispevek pri reševanju ob naravnih in drugih nesrečah ter za aktivno sodelovanje na področju zaščite, reševanja in pomoči.

Bronasti znak Civilne zaščite so za požrtvovalno in uspešno izvrševanje nalog zaščite, reševanja med naravnimi in drugimi nesrečami prejeli predstavniki Civilne zaščite Kamnik:


<< Nazaj | Novice