Mali grad

Predstavniki CIPRE Slovenija županu predali zahvalo za uspešno sodelovanje

03.07.2012

 

CIPRA Slovenija, nevladna organizacija za varstvo Alp, letos praznuje 60. letnico svojega delovanja. Ob tem dogodku predstavniki CIPRA Slovenije obiskujejo svoje partnerje, s katerimi je CIPRA uspešno sodelovala. Med njimi je tudi občina Kamnik.

Občina Kamnik je zgleden primer dobrega sodelovanja in je v preteklosti že dokazala, da je varovanje narave, predvsem alpskega prostora ena od njenih najpomembnejših prioritet. Občina Kamnik je postala prepoznavna v alpskem prostoru kot občina, ki načrtno izvaja projekte, s katerimi implementira Alpsko konvencijo. Trenutno izvajamo kar nekaj takih projektov, ki so tudi podprti z evropskimi sredstvi (Listen to the voice of villages, Brezmejna doživetja narave, NeutrAlp – zmanjšujemo Co2, Povabilo v gozd, Lokalna samooskrba, Ekoembalaža, …).

Predsednik CIPRA Slovenije dr. Matej Ogrin je županu Marjanu Šarcu izročil zahvalo za sodelovanje in varovanje alpskega prostora.

V pogovoru s predstavniki CIPRA Slovenije je župan Marjan Šarec povedal, da so Kamniško Savinjske Alpe naš največji potencial, ki ga moramo skrbno čuvati, da bo ostal tak tudi za prihodnje rodove. Tako bo občina Kamnik tudi v prihodnje aktivno sodelovala pri varovanju Alp in še naprej na lokalni ravni uresničevala določila Alpske konvencije.


<< Nazaj | Novice