Mali grad

Predstavnik MEF šole iz Istanbula na obisku ŠCRM, vrtca Rožle in CIRIUS-a

23.09.2011

 

Predstavnika MEF šole iz Istanbula, dr. Azmija Koçaka sta zjutraj na ŠCRM sprejela direktor, Šemso Mujanovič in prof. Renata Capuder Mermal. Prav prof. Capuder Marmalovi gredo zasluge, da dijaki ŠCRM že sedmo leto svoje projektne naloge s področja naravoslovja (kemija, biologija in fizika) uspešno predstavljajo na mednarodnem srečanju mladih raziskovalcev Istanbulu.

 
   

Tako se je dr. Azmi Koçak najprej seznanil z vodstvom šole, nato pa si je ogledal potek učenja pri posameznih predmetih. Predstavili so mu uporabo interaktivne table, ki jo na ŠCRM uporabljajo že od leta 2005, saj sledijo sodobnim metodam poučevanja. Uporaba interaktivne table pri pouku pripomore k vizualizaciji, odziv učencev pa je pozitiven. Kot so povedali na ŠCRM ugotavljajo, da dijaki bolj aktivno sodelujejo pri pouku predmetov, kjer se uporablja sodobna IKT tehnologija.

 
   

Turškega predstavnika so v nadaljevanju njegovega delovnega obiska sprejeli otroci VVZ Antona Medveda – enota Rožle. Pripravili so mu simpatičen sprejem s petjem in plesom, z direktorico Renato Hojs pa sta si izmenjala informacije o podobnostih in razlikah predšolske vzgoje pri nas in v Turčiji.

   

Za konec se je dr. Azmi Ko sestal še z direktorico CIRIUS-a, Mojco Škrinjar. Skupaj s sodelavkami so ga popeljale na krajši ogled prostorov centra, kjer se je seznanil s potekom šolanja in usposabljanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

 
   

<< Nazaj | Novice