Mali grad

Predstavljen program 6. festivala Kamfest

24.07.2010

 

V štirinajstih dneh festivala se zvrstilo več kot 40 izvajalcev z glasbenim, gledališkim in programom za otroke. Med drugim bodo nastopili Neco Falk z Mačjim mestom, hrvaška etno zasedba Kries, škotska pripovedovalska mojstra Tom Muir in Lawrenc Tulloch, Dalaj Eegol, vrhunska slovenska sopranistka Irena Preda, hrvaški surf-rockerji The Bambi Molesters, kultna srbska skupina Darkwood Dub in skupina Terrafolk.

V okviru letošnjega festivala bodo potekale tudi štiri kreativne delavnice, rezultati le teh pa bodo prav tako predstavljeni v okviru festivala: mednarodna arhitekturna delavnica Festivalsko mesto (študentje različnih evropskih univerz bodo urejali festivalska prizorišča, pri čemer bodo izhajali iz obstoječe mestne arhitekture in urbanistične ureditve), gledališka delavnica (vodila jo bosta režiser Mare Bulc in kipar Miha Erman), pripovedovalska delavnica škotskih pripovedovalce Tom Muir in Lawrence Tulloch ter glasbena delavnica Godalkanje, ki jo pripravlja Bojan Cvetrežnik, prva violina skupine Terrafolk.

Novost letošnjega festivala je plesišče, ki bo šest festivalskih večerov gostovalo za mestno Kavarno Veronika, vsak večer pa bo posvečen drugi glasbeno-plesni zvrsti. Prav tako je posebnost letošnjega festivala sodelovanje z MAKfestom, festivalom mladinske altruistične kulture, ki je svojo prvo edicijo doživel letos spomladi v Ljubljani in ki ga pripravljajo dijakinje ljubljanske Gimnazije Poljane.

Podrobnejše informacije o programu najdete na spletni strani KAMfest.


<< Nazaj | Novice