Mali grad

Predstavitev vodnika Kamniške pravljične poti

20.03.2015

 

Popoldan se je na gradu Zaprice odvijala predstavitev novega izletniškega vodnika Kamniške pravljične poti, ki sta se jo je udeležil tudi podžupan Igor Žavbi.

Vodnik Kamniške pravljične poti, avtorice Irene Cerar, vsebuje 20 izletov po Kamniku in okolici ter z njimi povezane ljudske pravljice in povedke. Predstavljeni so stvarno in motivacijsko, dodani so pomembni podatki za načrtovanje izleta. Izleti so primerni za družine z otroki, pa tudi za vse odrasle, ki imajo radi dobre zgodbe. S pomočjo knjige bodo otroci nevsiljivo spoznavali različne oblike naše kulturne dediščine in bogastvo ljudskih pripovedi. Izhodišče za vsak potep je ljudska pravljica ali povedka, izlet pa nas popelje na kraje, omenjene v zgodbi. Ilustracije v knjigi so delo akademskih slikarjev Polone Lovšin in Milana Eriča, knjiga pa je opremljena z vrhunskimi fotografijami različnih avtorjev. Knjigo sta izdali založba Sidarta in Matična knjižnica Kamnik.

O nastajanju vodnika je na današnjem dogodku pripovedovala avtorica Kamniških pravljičnih poti Irena Cerar. Simpatičnim prigodam in zgodbam iz otroštva, ki so bile povod k pisanju vodnika, kar ni bilo konca.

Zbranim pa je nekaj besed namenil tudi podžupan Igor Žavbi, ki je pohvalil izdani vodnik in avtorici Ireni Cerar iskreno čestital za vodnik, ki bo vsekakor marsikoga privabil v občino Kamnik in v kraje, ki so v vodniku opisani na resnično prijeten način. "Pravljice nas popeljejo v svet otroštva. Če pa le te prihajajo iz našega kraja pa se toliko boljše in lažje poistovetimo z njimi. Žal časi niso več pravljični, s pomočjo njih in pripovedk pa verjamem, da se lahko večkrat vrnemo v lepši svet. Želim vam čim več pravljičnih trenutkov, avtorici vodnika pa obilo uspehov še naprej."

Za kulturni program je poskrbel skupina Japajade.

Medtem, ko so se odrasli pogovarjali o knjigi, so otroci uživali na doživljajskem ogledu muzejske zbirke ter ustvarjali na delavnici in tako na sebi lasten način spoznali Medobčinski muzej Kamnik, ki je tudi ena od izletniških točk v omenjenem vodniku.

 

 


<< Nazaj | Novice