Mali grad

Predstavitev trniča in kamniškega turizma na sejmu NATURO v Gornji Radgoni

20.04.2015

 

Od 17. do 19. aprila 2015 se je v Gornji Radgoni odvijal 9. mednarodni sejem lovstva in ribištva LOV ter 3. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi NATURO. Obiskovalcem je ponudil paleto zamisli, opreme, znanja in konkretnih napotkov za turizem in doživetja v neokrnjenem okolju. Vabil je k pohodništvu in planinarjenju, k športom in taborjenju v naravi ter kmečkemu turizmu in ne nazadnje tudi k lovskemu in ribiškemu turizmu.

V sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija – Sektorjem za turizem smo na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik predstavili inovativni slovenski turistični produkt Trnič vsako mizo - kot pomemben del projekta Okusi Kamnika, za katerega smo v preteklem letu prejeli nagrado Snovalec. Obiskovalci sejma so z zanimanjem prisluhnili zgodbi o velikoplaninskem siru trniču.

Andreja Bečan je pripravila animacijo izdelave trniča, postregli smo s tuhinjsko filo, ki so jo pripravili v Gostilni Pri planinskem orlu, Anton Meso Kamnik je pripravil  degustacijo kamniške kajžerce, kmetija Pr' Gabršk pa je pripravila v pokušino domači sir. Na sejmu so nas obiskali številni gostje tako iz Slovenije kot tujine, med njimi naj omenimo lovce in ribiče iz Avstrije, Srbije in Madžarske, ki so se zanimali za dolino Kamniške Bistrice in Veliko planino.

Turistična ponudba kamniške občine je bila predstavljena tudi med slovenskimi destinacijami, ki nudijo pohodniške produkte. Na stojnici slovenskega združenja Pohodništvo&kolesarjenje GIZ je bil v času sejma NATURO predstavljen projekt »Slovenija hodi«, ki pohodništvo v Sloveniji spodbuja s pomočjo organizacijo pohodniških festivalov. Na območju Kamniško-Savinjskih Alp se bo med 24. in 28. junijem 2015 prvič odvijal festival, kjer bodo organizirane vodene pohodniške ture, vodeni sprehodi po tematskih poteh, animacijske in športne aktivnosti, tečaji, tematska predavanja in poseben program za otroke in družine.

Na sejmu LOV so bili v nedeljo, 19. aprila 2015, v projektu »Slovenski ribiški produkt«, ki ga izvaja Center za promocijo in pospeševanje športnega ribolova in ribiškega turizma Racoon v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije ter Pomurskim sejmom, nagrajeni izdelki, ki so vezani na športni ribolov in ribiški turizem. Nagrado so prejele tudi Terme Snovik za dogodek »Tekmovanje v pripravi postrvi za profesionalce in ljubitelje«, ki ga tradicionalno pripravljajo v prvem tednu julija.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice