Mali grad

Predstavitev projekta »Kamnik – moje mesto«

09.04.2015

 

Na igrišču Zasebnega vrtca Sonček se je popoldan odvijala predstavitev projekta »Kamnik – moje mesto«, ki se jo je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Igor Žavbi skupaj z ravnateljico Zasebnega vrtca Sonček Dito Horvatiček in direktorjem Zasebnega vrtca Sonček Matjažem Škabarjem.

Kaj že vemo o svojem mestu? Kaj si želimo izvedeti? Vprašanja, ki so si jih zastavile skupaj z najmlajšimi, so vzgojiteljice Zasebnega vrtca Sonček spodbudile, da so vzeli pot pod noge ter odšli raziskovat in spoznavati naše mesto. Kaj so ugotovili in kako, so nam popoldan predstavili na prireditvi v sklopu prireditev ob prazniku Občine Kamnik, ki se je, kot že rečeno, odvijala na igrišču Zasebnega vrtca Sonček.

Za pester in zabaven kulturni program so poskrbeli nadobudni otroci. Ob pomoči strokovnih sodelavk vrtca so zapeli himno Sončka, ob domačih vižah zaplesali, za presenečenje pa so plesišče še bolj ogreli člani Orkestra harmonikarjev Cirila Spruka. Izpod nadarjenih prstkov malih otroških rok je nastajala prav posebna umetnina, otroci so risali sliko, zbrani denar od prodaje le-te bodo namenili v dobrodelne namene.

Kot je v pozdravnem nagovoru povedala ravnateljica Zasebnega vrtca Sonček Dita Horvatiček, so otroci projekt lepo sprejeli in se zahvalila vsem strokovnim sodelavkam za ves njihov trud in prizadevnost ter med drugim še dodala: »Prav je, da se kot državljani zavedamo svojih korenin, kulture, običajev, navad in okolja, kjer odraščamo. S projektom »Kamnik - moje mesto« so naše strokovne sodelavke uspele doseči cilj, da že pri najmlajših vzbudijo občutek pripadnosti in poznavanja mesta Kamnik. Z vso angažiranostjo in vnemo so otroke navduševale in spodbujale k raziskovanju in spoznavanju Kamnika z vsemi njegovimi malimi in velikimi skrivnostmi. V vse naše srčke se je naselil Kamnik v malem.«

Misli ob prijetnem vrvežu na igrišču kamniškega vrtca je strnil tudi podžupan Igor Žavbi: »Kamnik je naše mesto. Leži ob vznožju kamniških planin, ki nam tukaj zadaj dajejo krasno kuliso v teh pomladnih dneh. V sebi skriva veliko in bogato kulturno dediščino, mnogo znamenitosti, zgodbic in bajk, ki so jih tudi tile otroci, naši najmlajši občani, zagotovo dodobra spoznali s projektom »Kamnik – moje mesto.« Ti prvi spomladanski dnevi, ko sije  toplo sonce in nas greje, kar vabijo po odkrivanju novih in novih skrivnosti našega mesta. Verjamem, da so se otroci na teh izletih dobro sprehodih in mnogo novega naučili. Zagotovo še obstaja kakšen kotiček, ki ga mi starejši ne poznamo. Zaradi tega dejstva dajte vašim najmlajšim priložnost, da vas po Kamniku popeljejo, vas seznanijo z vsemi prijetnimi kotički, pravljicami in skrivnostmi, ki jih to naše lepo mesto ponuja. Dragi otroci, želim vam prijetne dni v tem vrtcu, da boste v teh spomladanskih dnevih vedno več tukaj na igrišču, vsem skupaj pa želim lepo popoldne v družbi našega vrtca.«

Otroci, starši in ostali obiskovalci so se nato še sprehodili po hodnikih in prostorih vrtca ter si ogledali nastale izdelke, ki nikogar niso pustili ravnodušnega. Še posebej zanimiv pa je bil tudi film »Kaj je to Kamnik«, ki nas je popeljal po vseh pomembnejših točkah mesta in njegove širše okolice. 


<< Nazaj | Novice