Mali grad

Predstavitev knjige Norton – Made in Birmingham II. - Plenilec z Otoka napovedala uvod srečanja starodobnih vozil v Kamniku

14.05.2016

 

Predstavitev knjige Northon – Made in Birmingham II. - Plenilec z Otoka napovedala uvod srečanja starodobnih vozil v KamnikuPetkov večer je bil v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik namenjen ljubiteljem starodobnih motorjev, natančneje birminghamskem Nortonu. Avtor knjige z naslovom Norton – Made in Birmingham II. - Plenilec z Otoka Matija Šalehar je najbolj znani svetovni znamki posvetil svoje petdesetletno raziskovanje in postal najboljši poznavalec tovrstne tehnične in kulturne dediščine pri nas. V polni dvorni knjižnice je bil na ogled  postavljen tudi njegov starodobni motor, prijeten pogovor z avtorjem pa je vodil dr. France Malešič. Predstavitev knjige je bil odličen uvod za prihodnji konec tedna, ko bodo v Kamnik že tradicionalno prihrumela starodobna vozila.

Društvo starodobnih vozil Kamnik bo od 20. do 22. maja 2016 organiziralo Mednarodno revijo starodobnikov DSV Kamnik 2016, do letnika 1945. To je edinstvena tovrstna revija v Sloveniji, ki se bo pričela v petek, s promocijskimi vožnjami po Kamniku in s sprejemom tujih udeležencev v Domu kulture Kamnik ter pot nadaljevala v soboto zjutraj ob 9. uri s startom prve kolone motoristov, kadilakov in druge kolone avtomobilov starodobnikov. Koloni se bosta ustavili v najlepšem slovenskem mestnem jedru, v Kamniku, kjer bo potekala predstavitev vozil, ob 10.30 pa bo slavnostna otvoritev revije, s pozdravom župana Občine Kamnik Marjana Šarca, predsednika DSVK Miroslava Vrhovnika, predsednika SVS Janka Uratnika, predstavnika FIVE in pozdrav županov sodelujočih občin.

Koloni vozil bosta ob 11. uri pot nadaljevali proti Škofji Loki, kjer si boste lahko starodobna vozila ogledali na Mestnem trgu od 12. do 15. ure, nato pa se bo karavana starodobnikov preselila v Naklo, kjer bo predvidoma ob 16. uri potekal krajši zabavni program.

V nedeljo ob 9. uri bo odhod kolon iz Naklega proti Šenčurju, sledila bo vožnja do gradu Strmol, ob 13.uri pa se bo karavana avtomobilov in motorjev ustavila v parku Arboretum Volčji Potok, kjer se bo odvijalo sklepno dejanje prireditve, vozila bodo, tako kot vsako leto, okrašena s cvetjem in bodo na ogled obiskovalcem parka.

Starodobne lepotce želimo predstaviti na ogled čim širši javnosti zato prisrčno vabljeni.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak


<< Nazaj | Novice