Mali grad

Predstavitev kamniške turistične ponudbe na sejmu BIT Milano

20.02.2013

 

Pretekli konec tedna, od četrtka, 14. februarja, do nedelje, 17. februarja, je v Milanu potekala največja poslovna borza na italijanskem tržišču: BIT 2013 - Borsa Internationale del Turismo. Na njej se je predstavilo več kot 5.000 razstavljavcev iz 120 držav, sejem pa je obiskalo preko 50.000 obiskovalcev. V okviru stojnice SPIRIT Slovenija se je predstavljal tudi kamniški turizem.

Slovenija je za italijanskega gosta tržno zelo zanimiva, saj ga privlačijo predvsem aktivne počitnice v Alpah, obala, zdravilišča z wellness ponudbo ter igralništvo.

Tudi tokrat smo na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik v sodelovanju s kamniškimi turističnimi ponudniki poskrbeli za animacijo. Obiskovalce sejma smo animirali s kuliso fotografije Velike planine, pastirskim klobukom in že poznano leseno kravico. Naša animatorka Sabina Romšak je oblečena v slovensko narodno nošo obiskovalce sejma vabila k fotografiranju in predstavitvi naše pestre turistične ponudbe. Na promociji v Milanu pa sta bila prisotna tudi predstavnika dveh kamniških  turističnih ponudnikov, in sicer direktorica Term Snovik Karmen Kajba in hotela Malograjski dvor Žiga Habjan.

Največ povpraševanja je bilo po namestitvah, turistične agencije pa so spraševale po paketni ponudbi (namestitev, animacija gostov, pohodništvo, ogled starega mestnega jedra, paketov za družine ...).

Animacijska predstavitev kamniškega turizma na borzi BIT Milano je v obdobju zmanjševanja števila prihodov italijanskih gostov v Slovenijo zelo pomembna.

Obisk naše stojnice je presegel pričakovanja in upamo, da bodo italijanski gosti v tako velikem številu tudi prišli v naše zeleno, aktivno in zdravo okolje.

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice