Mali grad

Predstavitev Velike planine na mednarodnem turističnem sejmu v Srbiji

29.11.2012

 

Velika planina d.o.o. in Terme Snovik sta se pod okriljem Centra za razvoj Litija, v okviru znamke Srce Slovenije, predstavila na 4. Mednarodnem turističnem sejmu »Sajam Seoskog turizma« v mestu Kragujevac v Srbiji v času od 22. do 24. novembra 2012. Največ zanimanja s strani obiskovalcev je bilo namenjenega termalnemu in podeželskemu turizmu.

Mestna turistična organizacija Kragujevac je Center za razvoj Litija na sejem povabila kot edinega predstavnika turizma iz Slovenije. Na sejmu so svojo ponudbo predstavile še Bosna in Hercegovina, Črna Gora ter Bolgarija. V času sejma je bilo s strani lokalnih in nacionalnih srbskih medijev objavljenih več prispevkov o Srcu Slovenije, največ ravno o Veliki planini in Termah Snovik. Potekali so tudi dogovori o sodelovanju v prihodnosti, med drugim tudi s Fakulteto za hotelirstvo in turizem iz Vrnjačke banje in številnimi novinarskimi hišami.

Z izvirno predstavitvijo smo blesteli prav Slovenci in verjetno ni bilo obiskovalca, ki bi nas lahko prezrl. Poskrbeli smo za odmeven animacijski program - s pastirsko nošo z Velike planine in maketo krave v naravni velikosti, na kateri je bilo moč poskusiti tudi molžo. S tem smo vzpodbudili veliko zanimanja obiskovalcev ter pozornost številnih novinarjev.  

Na sejmu smo predstavili skupno ponudbo, ki smo jo v ta namen pripravili in sicer tridnevni program na območju Kamnika in štiridnevni program po območju Srca Slovenije, s spanjem in razvajanjem v Termah Snovik in z obiskom Velike planine. Prejeli smo že prva povpraševanja za obisk.

S pestro animacijo in programom smo navdušili srbske obiskovalce sejma; pa tudi srbska gostoljubnost nas ni pustila ravnodušne - vse to pa je lahko odlična iztočnica za vzpostavitev sodelovanja z njihovimi incoming agencijami, da v svojo ponudbo vključijo tudi destinacije na območju Srca Slovenije.   

Besedilo in fotografije: Polona Grahek, Velika planina


<< Nazaj | Novice