Mali grad

Predstavitev Kamnika na sejmu Turizem in prosti čas

28.01.2012

 

Včeraj se je na turističnem sejmu v Ljubljani predstavljala tudi občina Kamnik. Predstavljali smo se na prostoru RDO-ja skupaj še s sedmimi občinami: Domžale, Komenda, Lukovica, Mengeš, Medvode, Moravče in Trzin.

Pestro dogajanje skozi ves dan je popestrilo prizorišče ob turističnem avtobusu Veseli Janez, ki je bil središče predstavitve celotne regije. Veselega Janeza poznamo tudi pri nas v Kamniku, saj ga je lansko poletje kar nekajkrat obiskal, njegove krožne vožnje pa načrtujemo tudi za letošnje poletje.

 

Kamnik se je tudi letos predstavil z vso svojo raznovrstno turistično ponudbo. Še posebej aktivno so sodelovale Terme Snovik in Zdravilni gaj Tunjice. Obiskali so nas tudi starosvetni smučarji in pastir Peter z Velike planine. Predstavili smo projekt Plečnik, ki ga peljemo skupaj s še sedmimi občinami z območja Srce Slovenije.

 

Slovesno odprtje današnjega predstavitvenega dne in vseh sodelujočih občin na prizorišču sejma se je pričelo ob 11. uri. Nekaj besed o našem predstavitvenem programu z naslovom Nesnovna dediščina zelenega zaledja Ljubljane je ob odprtju povedala direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik dr. Andreja Eržen. Kamniško Občino je ob tej priložnosti zastopala podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar.

 

Sejem lahko obiščete do nedelje, 29. januarja, vsak dan od 10. do 19. ure. 

Besedilo in fotografije: Urška Osolnik, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice