Mali grad

Predstavitev KAMNIKA na EXPU v Milanu: RECIPE FOR A GOOD TIME

19.06.2015

 

Kamnik z okolico in Okusi Kamnika se je med 15. in 17. junijem aktivno predstavljal na svetovni razstavi Expo v Milanu.

Obiskovalce slovenskega paviljona, v katerem se do konca junija predstavlja osrednjeslovenska regija, so navdušili kuharski nastopi chefa Primoža Repnika in zabavali liki ter maskote, ki so predstavljali ključne kamniške destinacije.

Kamnik je bila prva izmed občin, ki se je obiskovalcem svetovnega sejma Expo v Milanu predstavila v okviru izpostavitve osrednjeslovenske regije. Na zunanjem odru in na prehodu z glavne ulice sejmišča proti vhodu v slovenski paviljon so s pomočjo izvrstnega moderatorja Evgena Bana, živahne slovenske glasbe s plesno koreografijo, liki in maskotami, ki predstavljajo kamniške posebnosti, nagradnimi igrami in kuharskim nastopom s pokušino Okusov Kamnika navduševali obiskovalce z vsega sveta.

Obiskovalce sta najbolj očarala pastir in pastirica s trničem z Velike planine, obilo otrok je navdušil palček Snoviček iz najvišje ležečih slovenskih Term Snovik, ki je predstavljal pohodništvo, igralca golfa iz Golfa Arboretum pa sta prepričala aktivnejše obiskovalce. Za kuliso pred paviljonom so poleg promocijskih panojev z očarljivo fotografijo Velike planine izvrstno služila drevesa iz Arboretuma Volčji Potok, predstavniki Zdravilnega gaja Tunjice pa so za obiskovalce poskrbeli z vajami za sproščanje in uravnoteženje.

»Like« kamniških posebnosti sta izvrstno odigrala predstavnika Impro lige, celotno dogajanje pa je navdušujoče povezoval in zaokrožil moderator Evgen Ban v italijanščini in angleščini, ki je obenem predstavljal tako slovenski paviljon in posebnosti naše dežele kot osrednjeslovensko regijo s poudarkom na Kamniku z okolico.

Okuse Kamnika je obiskovalcem v pokušino v živo pripravljal priznani kamniški chef Primož Repnik iz Gostilne Repnik. Degustirali so lahko ocvrto tuhinjsko filo s kislim mlekom, ajdove krape z albuminsko skuto in s trničem ter kamniško kajžerco podjetja Meso Kamnik z Etinim ženofom.

S posebno napravo SlikSlik so si v spomin obiskovalci izdelali tudi fotografijo z ozadjem Velike planine, ki jo bodo naknadno prejeli po elektronski pošti z vabilom, da Kamnik z okolico tudi obiščejo, in z »receptom«, kako si ustvariti kar najboljše aktivnosti po lastni meri.

Besedilo: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Alenka Hribar in Mojca Ocvirk


<< Nazaj | Novice