Mali grad

Predsednik vlade Marjan Šarec ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve k spomeniku Rudolfa Maistra položil venec

01.11.2018

 

Predsednik vlade Marjan Šarec ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve k spomeniku Rudolfa Maistra položil venecTako kot vsako leto smo se tudi letos ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve, pri osrednjih kamniških spomenikih poklonili padlim žrtvam v vojnah. Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je, ob prisotnosti Častne enote Slovenske vojske in kvarteta trobil Policijskega orkestra, s spoštovanjem položil venec k spomeniku Rudolfa Maistra na Trgu talcev skupaj s podžupanom v začasnem opravljanju funkcije župana Igorjem Žavbijem.

Poklonu so se pridružili poslanka Državnega zbora Republike Slovenije Karla Urh, občinske svetnice in svetniki, predsednik Združenja slovenskih častnikov Kamnik – Komenda Marjan Schnabl, predsednik Društva general Maister Kamnik Ivan Miroslav Sekavčnik, častni predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik Matevž Košir, v imenu Zveze veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda Janez Benkovič in Vojko Drosk v imenu Policijskega veteranskega društva Sever – odbor Kamnik ter ostali predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij Občine Kamnik.

Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi, ki je že v torek, 30. oktobra 2018, položil venec h kapelici v Parku spomina in opomina na Kopiščih v Kamniški Bistrici, je danes, skupaj z delegacijo, vence položil še k spomeniku padlim med 1. svetovno vojno, spomeniku Edvarda Peperka, »piramidi sprave« in spomeniku padlim v NOB.

 

 

 


<< Nazaj | Novice