Mali grad

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor obiskal Dom starejših občanov Kamnik

16.04.2020

 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor obiskal Dom starejših občanov Kamnik Dopoldan je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, na povabilo svojcev in vodstva, obiskal Dom starejših občanov Kamnik. Zbranim so se pridružili tudi župan Matej Slapar, poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite mag. Matjaž Srša in direktorica Doma starejših občanov Kamnik Maja Gradišek.

Župan Matej Slapar je stanovalkam in stanovalcem zaželel: »Ni vsak dan tak, da bi občino obiskal predsednik. To se zgodi ob posebnih priložnostih. In danes je tak dan. Na današnji dan ne beležimo okuženega s COVID-19 v našem Domu starejših občanov Kamnik in upam ter želim si, da bo tako tudi ostalo. Ponosen in hvaležen sem vsem zaposlenim Doma z direktorico na čelu, kot tudi vsem uporabnikom. Ravno tako pa hvala tudi Občinskemu štabu Civilne zaščite, saj si skupaj prizadevamo, da bi bilo v naši občini okuženih čim manj. Prepričan sem, da vam, stanovalkam in stanovalcem, v teh časih ni lahko, ko vas vaši domači ne morejo obiskati in ko so zadeve spremenjene, pa vendar vas prosim, da ostanete potrpežljivi in da skupaj premagamo trenutne ovire. Ostanite zdravi in vse dobro vam želim.«

Poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite mag. Matjaž Srša se je zahvalil vsem službam zaščite in reševanja, direktorica Doma starejših občanov Kamnik Maja Gradišek pa je med drugim poudarila: »Vsaka skrb svojcev in vseh drugih, ki nam jo namenite nam ogromno pomeni in vlije novega upanja, da bomo zmogli. Naši zaposleni vedo, da rada rečem: virusa v našem domu ne bo. Stavek je morda včasih težko razumeti, vendar mi v težkih trenutkih edini daje moč, da nam lahko uspe. Srčno si želim, da bo temu tako in se zahvaljujem vsem, še posebno naši glavni sestri Marjeti, da nam uspeva.« »Mnogo trpkih preizkušenj nam je že prineslo življenje…  a kot pravi pregovor; za dežjem vedno posije sonce … in mi upamo , da bo tudi tokrat tako,« je v imenu stanovalk in stanovalcev besede spodbude namenila tudi Dragotina Spruk. 

Danes je bil to predsednikov osmi obisk v domovih za ostarele, za le-te pa se je odločil, ker meni, da v teh dneh predvsem starejši v domovih za ostarele, ločeni od svojih bližnjih in svojcev, potrebujejo upanje in zavedanje, da niso sami in pozabljeni. V nagovoru se je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor zahvalil direktorici doma in zaposlenim za dosedanje delo, saj je imenitno in navdihujoče, da jim je uspelo, da v času epidemije nihče v domu ni okužen. »To terja zelo pametno, preudarno in skrbno politiko vodstva,« je poudaril s hvaležnostjo in izrazi občudovanja vodstvu in zaposlenim, ki v tem času opravljajo izredno odgovorno delo. V nadaljevanju je pojasnil, da so njegovi obiski v domovih starejših občanov izraz spodbude upanju, odgovornosti in duhu sodelovanja med nami, da bomo skupaj uspeli premagati krizo, ki je brez primere v naši zgodovini. Izraze občudovanja in hvaležnosti pa je namenil tudi vsemu prebivalstvu Slovenije. »Nismo samo odvisni drug od drugega,« tako predsednik republike, »ampak je v bistvu na preizkušnji človečnost. Zato spodbujajmo v nas tisto, kar je najboljše, vrline, ki so v teh trenutkih najbolj dragocene - to je človeški občutek zase in za drugega, občutek razumevanja, topline in dobrote.« Ocenil je, da se v Sloveniji uspešno spoprijemamo z razmerami, zato upa, da bomo tako nadaljevali do konca krize ter da ne bi prišlo do občutka, da si ne zaupamo in bi nestrpnost postala prevladujoča. »Zaenkrat ni tako in potruditi se moramo, da nikoli ne bi postalo tako. To je bistvenega pomena,« je še pozval. »Veselimo se prihodnosti,« je bodril stanovalce in jih, ko bo konec epidemije, povabil v Predsedniško palačo, kjer se bodo skupaj veselili življenja. »Vse bo še dobro. Srečno!« jim je še zaklical v pozdrav.

Za preplet misli in besed je poskrbel Matic Mihelič, ob sproščenem druženju na vrtu pa so stanovalci z zaključno pesmijo Dan ljubezni pozitivno zrli v prihodnost.


<< Nazaj | Novice