Mali grad

Predsednik Mestne godbe Kamnik Boris Selko je postal novi podpredsednik Zveze slovenskih godb

09.03.2015

 

Mestna godba Kamnik, kamniška kultura in ne nazadnje tudi občina Kamnik je v soboto, 7. marca 2015, prejela še en visoki mandat na republiškem nivoju. Na skupščini ene večjih državnih zvez-Zveze slovenskih godb, ki je bila v Ljubljani, je bil za podpredsednika te krovne godbeniške organizacije enoglasno izvoljen Boris Selko, predsednik Mestne godbe Kamnik. Na tej funkciji je zamenjal dosedanjo podpredsednico, poslanko Državnega zbora, mag. Lilijano Kozlovič.

S programom in predstavitvijo njegovega videnja godbeništva, ki vključuje tudi del mažoretne dejavnosti, je navdušil navzoče delegate, goste in predsedstvo Zveze slovenskih godb. Po izvolitvi je izjavil, da si šteje v veliko čast za dodeljen mandat, ki pa je pravzaprav izkazano zaupanje, ne samo njemu ampak tudi Mestni godbi Kamnik in njenemu uspešnemu delu, s katerim so v sami zvezi, kot tudi v Javnem skladu Republike Slovenije za kulturne dejavnosti dobro seznanjeni.

Predsednik častnega razsodišče (njegov član je bil tudi Boris Selko), sicer član godbe Lesce Ferdo Kikelj, je po izvolitvi Borisa Selka poudaril, da s tem pridobiva tudi regije, ki bo tako bolj zastopana v vrhu zveze, čeprav novi podpredsednik  s svojim programom želi sodelovati prav z vsemi godbami v Sloveniji in zamejstvu, ter tako enako prisluhniti vsem godbenicam in godbenikom, ki delujejo v dobrobit slovenskega godbeništva.

Iskrene čestitke!

Besedilo: Mestna godba Kamnik                                                                                                                


<< Nazaj | Novice