Mali grad

Prednovoletno srečanje v Domu starejših občanov Kamnik

20.12.2013

 

Župan Marjan Šarec se je popoldan udeležil prednovoletnega srečanja v Domu starejših občanov Kamnik. Naše najstarejše občanke, občani, njihovi svojci, prijatelji in zaposleni so z velikim zanimanjem prisluhnili prijetnemu programu, ki so jim ga popestrili člani ansambla Špica.

Tako kot vsako leto pa so nam stanovalci Doma pripravili tudi pester kulturni program in se predstavili s koledniki, recitacijama in dramsko skupino Doma starejših občanov Kamnik, kjer so člani zaigrali igro z naslovom »Žena ali flaša?«. Ob tem jim je zdravja in medsebojnega spoštovanja ter pomoči zaželela direktorica Doma starejših občanov Kamnik Marija Rems, hkrati pa vse najboljše in najlepše želje za 95. rojstni dan izrekla gospe Mariji Kotnik. 

Ker pa je čas novoletnih praznikov primeren za prijetne želje, jim jih je namenil tudi župan Marjan Šarec. Poudaril je naj se v novem letu zgodijo vse lepe stvari in naj bodo preživeti trenutki v Domu polni iskrenih nasmehov. »Za mnoge je to čas, ko se vse umiri, čas pričakovanja. Te lepe jaslice in jelka, nas spominjajo na to. Kajti Jezus se je rodil zato v revni štalici, da bi tudi človeštvu pokazal, da sreča ni v bogastvu. Žal tega ljudje, do danes še nismo spoznali. Nekateri še vedno hlepijo po bogastvu, pozabljajo pa na medčloveški stik. Za mnoge pa je to tudi najtežji čas. Veliko je ljudi, ki so osamljeni, ki imajo denar, a nimajo tople besede, morda ne morejo biti s tistimi, s katerimi bi bili radi, marsikdo pa je v preteklem letu izgubil sočloveka. Tega nam nihče ne more vrniti, lahko pa postajamo boljši ljudje, s tem, da se družimo, ko smo veseli, ko smo srečni, da smo lahko skupaj. Hvala vsem, ki ste v preteklem letu komurkoli olajšali življenje, kajti zato smo tukaj. Ne zaradi sebe, ampak zaradi drugih. Vsem želim mirne praznike, doživet božič, srečno, uspešno ter zdravo novo leto.«

Ob koncu druženja smo si ob zvokih Silvestrskega poljuba, čaši penine in sladki torti zaželeli srečno in zdravo 2014.


<< Nazaj | Novice