Mali grad

Prednovoletno srečanje stanovalk in stanovalcev Doma starejših občanov Kamnik

15.12.2017

 

Prednovoletno srečanje stanovalk in stanovalcev Doma starejših občanov KamnikPodžupan Igor Žavbi se je popoldan v imenu Občine Kamnik skupaj z direktorico Doma starejših občanov Kamnik Marijo Rems udeležil tradicionalnega prednovoletnega srečanja stanovalk in stanovalcev Doma starejših občanov Kamnik. Naše najstarejše občanke, občani, njihovi svojci, prijatelji in zaposleni so z velikim zanimanjem prisluhnili prijetnemu programu, ki je popestril njihovo bivanje v Domu in hkrati napovedoval najdaljšo noč v letu.

Sprva smo prisluhnili gospe Spruk in stalnim spremljevalcem tradicionalnega druženja skupini Špica. Z recitacijami so dogajanje popestrili Dragotina Spruk, Jožef Koderman in Vera Verstovšek.

Predstavila se nam je pevska skupina stanovalcev pod vodstvom Ksenije Kozjek, ki so prepevali »Oj, prelepo mesto« in venček narodnih pesmi, pridružila pa se jim je Ivanka Potočnik z zvoki harmonike. Skupina Špica je s Klemnom Kotnikom do dobra ogrela plesišče z domačimi vižami, zaigrali pa so nam še Miha in Nejc Vrhovnik ter Rok Spruk.

Direktorica Doma starejših občanov Kamnik Marija Rems je ob skorajšnjem zaključku letošnjega leta stanovalkam in stanovalcem zaželela predvsem zdravja ter se jim zahvalila za vse, kar so v letošnjem letu skupaj naredili, nato pa besedo predala podžupanu Igorju Žavbiju, ki je v imenu Občine Kamnik dejal: »Življenje je kot reka, ki teče. Prav tako kot Nevljica, ki teče tu ob vašem Domu, in ne moremo je ustaviti. Tudi življenja ne moremo ustaviti. Dom starejših občanov Kamnik ne pomeni konec, temveč pomeni nov začetek. Tako kot mesec december, ne pomeni konec, ampak ga preživljamo v pričakovanju nečesa novega. V pričakovanju praznikov, ko smo skupaj s svojimi dragimi, z družinskimi člani, s prijatelji ali pa s sodelavci tukajšnjega doma, ki skrbijo za vas in kdaj poskrbijo tudi za lepo besedo in stisk roke, ki marsikomu polepša dan. Naj bo topline in stiskov rok v letu, ki prihaja, čim več. Naj bodo prihajajoči prazniki lepi, doživeti in sproščeni. Naj bo preostanek decembra takšen, kot je današnje popoldne. Vesel.«

Ker brez »Silvestrskega poljuba« in napeva »Kolkor' kapljic tol'ko let« ni pravega prazničnega vzdušja, smo ju ob kozarcu penine zapeli ter pričakali tradicionalno novoletno torto.

Seveda pa nismo pozabili pomahati skorajšnjemu zaključku leta 2017 in se z lepimi željami za leto 2018 ob sproščenem vzdušju, plesu, glasbi in pozitivnih misli zabavali še v pozne popoldanske ure.


<< Nazaj | Novice