Mali grad

Prednovoletni koncert na Osnovni šoli Stranje

20.12.2011

 

Učenci Osnovne šole Stranje so tudi letošnje odhajajoče leto pospremili s koncertom, ki so mu pod taktirko izjemne glasbene pedagoginje Karle Urh v slovo pomahali: pevci mladinskega in otroškega pevskega zbora, učenci glasbenega krožka in izbirnega predmeta ansambelske igre, učenci podružnice Gozd ter recitatorji razredne stopnje. Slednji so s pomočjo razredničark svoje deklamacije predstavili zelo občuteno, prijetno in vedro, ob njih pa obudili spomin na letos preminulega pesnika Toneta Pavčka, čigar poezija premore največ življenjske vedrine, svetovnonazorske svetlobe in pogumnega trkanja na prihodnost.

 

Z uvodnimi besedami je prisotne pozdravil ravnatelj Boris Jemec in vsem zaželel vse dobro v prihajajočem letu. Koncert sta povezovala učenca Gašper Koderman in Vid Jaksetič, ki sta se z lepo barvo glasu in jasno artikulacijo zelo izkazala, kar je številno poslušalstvo nagradilo z velikim aplavzom. Pevce so ob vodenju in klavirski spremljavi Karle Urh na kitarah spremljali še Andrej Kočar, Matic Smolnikar in učenka Ana Hafner, ki že opozarja nase, da se razvija v izvrstno glasbenico. Brat in sestra Ana in Tine Plahutnik pa sta z odlično odpetimi pevskimi solo vložki pridala dodano vrednost večglasno odpetim pesmim mladinskega pevskega zbora.

 

Tako smo bili na naši šoli ponovno priča čudovitemu kulturnemu dogodku, ki nas je vse prisotne napolnil z novo energijo in pozitivno mislijo, ki je v teh časih še kako potrebna.

Besedilo: Ksenja Vrhovnik
Fotografije: Mira Rifl


<< Nazaj | Novice