Mali grad

Predavanje o trajnostnem razvoju v Alpah

21.04.2010

 

Na dan zemlje, 22. aprila,  na Agenciji za razvoj turizma in podjetništva Kamnik pripravljajo zanimivo predavanje dr. Mateja Ogrina, ki bo spregovoril o trajnostnem razvoju v Alpah. Dogodek bo ob 19. uri v prostorih Turistično informacijskega centra Kamnik na Glavnem trgu 2.

Alpe doživljamo in dojemamo vsak po svoje. Za nekatere je to svet prvinske divjine, za druge adrenalinski park, za tretje prostor edinstvene kulturne pokrajine, za četrte pa le življenjsko okolje, polno omejitev v primerjavi z okoljem zunaj njih. So pa Alpe tudi pomemben prostor obnavljanja naravnih virov. Tako jim pravimo tudi vodni stolp Evrope ali pa genska banka Evrope. Na Dan Zemlje bomo predstavili primere dobrih praks trajnostnega razvoja v slovenskem ter tujem delu Alp, katerih skupni cilj je doseči Alpe kot ogljično nevtralno regijo.

O avtorju: Matej Ogrin (1975) iz Ljubljane, univerzitetni diplomirani geograf, doktor geografskih znanosti, zaposlen kot asistent na Oddelku za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Od leta 2001 je član CIPRE Slovenija, društva za varstvo Alp, kjer je opravljal delo praktikanta, vodje projektov, direktorja in predsednika (od leta 2009). Pol leta je izkušnje v nevladni organizaciji nabiral na sedežu CIPRE International v Schaanu v kneževini Liechtenstein. Doktoriral je na temo prometnega onesnaževanja ozračja (2007) in se ukvarja z geografijo prometa, klimatogeografijo ter pokrajinsko ekologijo. Je avtor znanstvene monografije Prometno onesnaževanje z dušikovim dioksidom v Ljubljani (2009).


<< Nazaj | Novice