Mali grad

Predavanje direktorja družbe Jata Emona d.o.o. Stojana Hergoutha

10.03.2014

 

Danes, ko je težko najti zaposlitev, še posebej to na lastni koži občutijo mladi, starejši in invalidi, je toliko bolj pomembno, da odpiramo nove priložnosti. Zavod Oreli izvaja projekt "Razvoj inovativnosti med generacijami na podeželju z vključevanjem ranljivih skupin", ki je financiran iz EU sredstev in v katerega je vključenih več kot 40 oseb, mladih, starejših in invalidov, ki so brez službe.

V okviru tega projekta je direktor družbe Stojan Hergouth, v prostorih krajevne skupnosti Šmarca izvedel predavanje z naslovom "Trg, konkurenca, postavitev cen". Jata Emona d.o.o. je uspešna družba v slovenski lasti in velik del svojega poslovanja izvaja prav v občini Kamnik.

Še posebej smo veseli, da poteka prenos znanja iz uspešnih podjetji, ki delujejo na kamniškem v prakso in sicer do tistih ljudi, ki to znanje potrebujejo. Gospod Hergouth je poudaril, da lahko uspe samo tisti podjetnik, ki ima idejo, vanjo verjame in osvoji vrsto znanj, ki jih potrebuje v procesu izdelave produkta (storitve), trženju in vodenju podjetja.

Ključno za nov produkt ali storitev je, da rešuje potrebo kupca. Nov produkt mora biti prepoznaven in se mora razlikovati od ostalih že obstoječih produktov ali storitev na tržišču. 

Priložnost odprtja lastnega podjetja in dejavnosti je primerna za tiste, ki imajo idejo, znanje in pogum, da se podajo na lastno pot zaposlitve. V okviru projekta razvijamo štiri poslovne ideje:

Predavanja so se udeležili tudi zunanji udeleženci, saj je bilo odprto za vse občane Kamnika in ostalih občin, ki sodelujejo v okviru LAS - Srce Slovenije. Pogosto se niti ne zavedamo, da v naši bližnji okolici poslujejo podjetja, ki imajo znanje, ki ga lahko koristimo v lokalni skupnosti ob obojestranski pripravljenosti.

Predavanja se bodo nadaljevala še z dvema tematskima sklopoma uspešnih podjetij na kamniškem, in sicer Calcita in Term Snovik:

Predavanja bodo v prostorih krajevne skupnost Šmarca ob 10. uri.

Vljudno vabljeni.

Besedilo in fotografije: mag. Roman Rener, Zavod Oreli


<< Nazaj | Novice