Mali grad

Predaja sadik skorša in lipe kamniškim vzgojno izobraževalnim ustanovam

23.03.2012

 

Opoldan je župan Marjan Šarec v sklopu EKO dneva ŠCRM kamniških ravnateljem in direktorjem vzgojno – izobraževalnih zavodov predal sadike skorša in lipe, ki jih je prejel ob 15. obletnici delovanja programa Ekošole novembra lani.

Na Šolskem centru Rudolfa Maistra Kamnik so v letu 2011 podpisal Eko listino ter se s tem zavezali, da bodo skrbeli za čisto okolje, varčevali z energijo ter bili na ta način zgled tistim, na katere bodo okoljsko znanje prenašali. Letos so pod vodstvom koordinatorke projekta Ekošola Viktorije Pirš že tretjič pripravili EKO dan. V sklopu tega so dijaki prvega, drugega in tretjega letnika Šolskega centra Rudolfa Maistra Kamnik skupaj z mentorji čistili širšo okolico šole in ostale predele kamniške občine, ki so jim bile predhodno dodeljene.

Ob tej priložnosti je župan Marjan Šarec sadike skorša in lipe predal ravnatelju Osnovne šole Frana Albrehta Rafku Lahu, ravnateljici Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasni Lampe, koordinatorki Ekošole na OŠ Marije Vere  mag. Poloni Mežnar, ravnatelju Osnovne šole Stranje Borisu Jemcu, ravnateljici Osnovne šole Šmartno v Tuhinju Jožici Hribar, ravnateljici Osnovne Šole Toma Brejca Mojci Rode Škrjanc, v.d. direktorici CIRIUS Kamnik Isabelle Morel Bera, ravnateljici Vrtca Antona Medveda Kamnik Renati Hojs, direktorici Vrtca Peter Pan Maši Drenik in direktorici Vrtca Zarja Kamnik Jelki Golob. Župan je poudaril, da je ekološka ozaveščenost učencev in otrok izredno pomembna in, da nam ekološke krize vsekakor dajo misliti, da z naravo ravnamo premišljeno. Dodal je, da moramo spremeniti svoj odnos do narave na način, da bomo v njej lahko živeli čim bolj kvalitetno in vse zbrane povabil na jutrišnjo čistilno akcijo »Očistimo Slovenijo 2012«.

V imenu direktorja Šolskega centra Rudolfa Maistra Kamnik mag. Šemsa Mujanoviča je sadiko skorša prevzela ravnateljica Srednje ekonomske šole dr. Tatjana Novak, ki sta jo skupaj z županom na prireditvi tudi zasadila.

O samem programu Ekošola je spregovoril nacionalni koordinator programa Ekošola mag. Gregor Cerar ter vse zavode, ki še niso vključeni v program, povabil k sodelovanju.

 


<< Nazaj | Novice