Mali grad

Predaja gasilskega vozila PV-1 v Šmartnem

01.09.2012

 

Prostovoljno gasilsko društvo Šmartno v Tuhinju je zvečer ob gasilski slovesnosti uspešno predala v uporabo novo gasilsko vozilo PV-1, Toyota Hilux 3.0 D-4D, 4x4 , kar je zagotovo velika pridobitev tako za društvo kot krajane KS Šmartno in KS Pšajnovica. Slovesnost je spremljal protokol gasilcev skupaj s kamniško godbo, parade zaradi slabega vremena ni bilo. Na slovesnosti so gostje in botri (župan, poveljnik in predsednik GZ, poveljnik CZ) v nagovorih pozdravili gasilke in gasilce, ter jim zaželeli uspešno uporabo novega vozila.

Župan Marjan Šarec je v svojem govoru poudaril pomembnost ustrezne opremljenosti (vozila, zaščitna oprema itd.) gasilskih društev v GZ Kamnik, strokovni usposobljenosti gasilk in gasilcev ter izvajanje usposabljanj. Gasilci bodo pri reševanju na intervencijah uspešni le, če bodo imeli potrebna strokovna znanja ter opremo. Prav tako je pohvalil urejenost društva PGD Šmartno v Tuhinju, ter seveda njihovo uspešnost ob posredovanju na intervencijah.

Po končanem uradnem delu, katerega se je udeležil tudi župan Marjan Šarec, je sledila predstavitev novega vozila Toyota Hilux (PV-1), ter gasilska veselica z ansamblom Gamsi.


<< Nazaj | Novice