Mali grad

Praznovanje Krajevne skupnosti Kamnik – center v prijaznem okolju Trga svobode

20.06.2015

 

Župan Marjan Šarec se je skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem, v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Francijem Kramarjem in predsednico Krajevne skupnosti Kamnik – center Ivanko Učakar udeležil praznovanja Krajevne skupnosti Kamnik – center.

V prijaznem okolju Trga svobode se je navkljub začetnim dežnim kapljicam zbralo lepo število krajank in krajanov. Danes so praznovali in se zabavali ob pestrem programu, ki nam ga je pripravil Svet Krajevne skupnosti Kamnik – center.

Na stojnicah sta se s privlačnimi izdelki predstavili Hiša Belin in Reciklarnica, Peter je za tiste najbolj sladkosnede pekel palačinke, Gostilnica in Kavarna Pri Podkvi je postregla s svojimi dobrotami. Na dvorišču Avto-moto društva Kamnik so se predstavljali kamniški gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik in povedali mnogo zanimivih zgodb ter pripravili pester in poučen program.

Otroci so lahko na stojnici ustvarjali prave umetnine, ki so bile poletno obarvane. Pod okriljem društva DKD Solidarnost in vodstvom zborovodkinje Marine Aparnik nam je zapel otroški pevski zbor Vrabčki, Plesni klub Šinšin se je predstavil z atraktivnimi točkami, ki so požele mnogo vzklikov in spodudnih besed.

Zbrane je ob praznovanju pozdravila in nagovorila predsednica Krajevne skupnosti Kamnik – center Ivanka Učakar, ki je zbranim namenila prijazne besede, jih povabila k sodelovanju in k ustvarjanju še boljše krajevne skupnosti: »Smo prav posebna krajevna skupnost in živimo na zelo lepem kraju. Za marsikaj je poskrbljeno in Občina si prizadeva za izvedbo precejšnjih, velikih projektov. Mi kot krajevna skupnost se lotevamo manjših projektov.Tisto, kar je dobro, bomo obdržali. Ena takšnih zadev je tudi vsakoletno druženje, ki ga letos postavljamo na Trg svobode.« V nadaljevanju je predstavila aktivnosti s postavitvijo obeležja pri nekdanji tovarni KIK, krajanke in krajane je prijazno pozvala, da svoje težave ali pa tudi pohvale sporočajo na njihov naslov oziroma elektronski naslov ter še dodala: »Vabimo vas, da skrbite za svoje vrtove, saj bo v poletnih mesecih 3-članska komisija spremljala urejenost oken in vrtov naše krajevne skupnosti. Pošiljajte fotografije do konca meseca avgusta. Urejenost bo s fotografskim aparatom dokumentirala tudi omenjena komisija, ki bo ob Dnevih narodnih noš in oblačilne dediščine tudi razglasila najboljše tri urejene vrtove, balkone hiš ali poslovne zgradbe. Ob koncu vam želim prijetno druženje in se zahvaljujem vsem, ki ste prispevali svoj delež k našemu druženju.«

Župan Marjan Šarec pa ni ostal ravnodušen nad lično urejenim prireditvenim prostorom Trga svobode in poudaril: »Krajevna skupnost Kamnik – center je že v preteklosti znala pripraviti lepe prireditve, sedaj z novim vodstvom, Ivanko Učakar, ki se izjemno trudi tudi na področju kulture, zato verjamem, da bo letos tudi tako. Drage krajanke, dragi krajani, želim vam lepo praznovanje, še veliko delovnih uspehov v upanju, da se ponovno srečamo ob taki ali drugi priložnosti.«

Z bogato zgodovino prežet Trg svobode je nedvomno pravo mesto za druženje. Priča smo bili prijateljstvu, prijetnemu druženju krajank in krajanov, ki so za zaključek ali pa za uvod v nepozaben večer prisluhnili glasbenikom skupnosti iz Kompleksa Alprem.


<< Nazaj | Novice