Mali grad

Praznovanje 97. rojstnega dne gospe Pepce Jesenovec

28.12.2012

 

Kamničanka Pepca Jesenovec je danes na svojem domu, na Streliški 9, praznovala 97. rojstni dan. Čestitkam ob častitljivem jubileju se je pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Jožefa Pepca Jesenovec (rojena Gramc) se je rodila 28. 12. 1915 v mali vasici Sv. Križ. Bila je drugi otrok v devetčlanski kmečki družini. Pri rosnih dvajsetih letih je odšla od doma. Tako jo je pot zanesla v Kamnik, kjer je kmalu spoznala Slavka Jesenovca in se z njim tudi poročila. Rodili so se jima trije sinovi, Mitja ter dvojčka Slavko in Elo. Skupaj sta v Kamniku zgradila družinsko hišo, v kateri živi še danes. Gospa Jesenovec kljub visokemu jubileju vsa gospodinjska dela opravlja sama. Živi skupaj s svojim najstarejšim sinom. V skupnem gospodinjstvu pa živi tudi drugi sin Elo z družino. Do svoje upokojitve, leta 1970, je bila v Kamniku zaposlena kot prodajalka kruha v pekarni Žito. Pravijo, da je vse življenje živela skromno, polna optimizma in pripravljena pomagati svojim najbližjim z razumevanjem, svojim delom in ljubeznijo. Danes ima 6 vnukov in 9 pravnukov in vedno je vesela njihovih obiskov. Kot pravijo: »Ponosni smo na našo babi in radi jo imamo.«

Danes so ji svojci pripravili prav posebno in prijetno praznovanje. Obilo moči in veselja pa ji je zaželel tudi župan Marjan Šarec ter ji poklonil košarico zdravja.

Gospe Pepci ob njenem 97. rojstnem dnevu iskreno čestitamo!

 


<< Nazaj | Novice