Mali grad

Praznovanje 250 let blagoslovitve vogelnega kamna tunjiške cerkve

02.05.2012

 

Danes dopoldne je v cerkvi sv. Ane v Tunjicah sveto mašo ob praznovanju 250 letnice blagoslovitve vogelnega kamna daroval nadškof in metropolit dr. Anton Stres.

Cerkev sv. Ane v Tunjicah na današnji dan praznuje 250 let, odkar je Peter Pavel Glavar blagoslovil vogelni kamen in s tem postavil temelje nove cerkve. Slovesnost se je s sveto mašo pričela ob deseti uri, daroval pa jo je nadškof in metropolit dr. Anton Stres. V pridigi je poudaril pomembnost božjega hrama in zapuščino, ki so nam jo zapustili pretekli rodovi ter dodal, da moramo v prihodnosti zanjo skrbeti tudi mi. Tako kot je Jezus temelj naše vere, tako blagoslovitev temeljnega kamna in njegov pomen novograjene cerkve predstavlja tudi slednji.

Svete maše se je udeležilo veliko ljudi, ki so se na slovesnost pripravljali že prej. Cerkev so okrasili s cvetjem in spletenimi bršljanovimi venci, večer pred dogodkom poskrbeli za kulturno prireditev v glasbi, besedi in sliki ob organizaciji Kulturnega društva dr. Franceta Steleta ter cerkvenega mešanega pevskega zbora. Ob zaključku maše je Milena Klanšek predstavila knjigo z naslovom Baročna lepotica na Bukovem griču: sv. Ana v Tunjicah skozi 250 let.

Besedilo in fotografije: Milena in Barbara Klanšek


<< Nazaj | Novice