Mali grad

Praznovanje 106. rojstnega dne Kamničanke Herte Zajec

21.03.2014

 

Župan Marjan Šarec je dopoldan v Domu starejših občanov Trebnje obiskal gospo Herto Zajec, ki je praznovala častitljivi 106. rojstni dan.

Gospa Herta Zajec je bila rojena 21. 3. 1908 v Hrastniku. Osnovno šolo je obiskovala v Kočevju, nato pa se je izobraževala pri uršulinkah v Ljubljani. Družino si je ustvarila v Šmarci pri Kamniku. Bila je dobra gospodinja in skrbela za dom, vrt ter zelo dobro kuhala. Nikoli ni bolehala za kakšno boleznijo, zdravje pa ji je dobro služilo. V Dom starejših občanov Trebnje je bila sprejeta 5. 11. 1999. Še vedno se hudomušno nasmehne, ko jo vprašaš po letih. Res, da ni več sposobna skrbeti za sebe, tudi komunikacija je z njo težja, saj težko razume v katerem času in kraju smo, vendar ogenj in iskrice v očeh povedo, da se v Domu dobro počuti. Zelo rada je in resnično uživa v dobri hrani. Veselje in nasmeh na usta ji vedno znova narišejo obiski hčerke in njene družine.

Župan Marjan Šarec ji je ob častitljivem jubileju iskreno čestital ter ji s košarico zdravja zaželel mirne dni v krogu družine in prijateljev.


<< Nazaj | Novice