Mali grad

Praznično vzdušje na tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko

19.12.2015

 

Praznični čas je vesel, radoživ, poln optimizma in dobre volje. Zadnja letošnja tržnica je bila to soboto namenjena praznikom, ki se približujejo. Med 8. in 13. uro so Glavni trg znova objele bogato obložene stojnice, ki so ponujale obiskovalcem domače pridelke, izdelke, izdelke domače obrti, novoletne okraske in še marsikaj drugega.

Najti je bilo mogoče tudi zanimive in cenovno ugodne izdelke mladih oblikovalcev, ki jih pogosto ni mogoče kupiti v trgovinah, na voljo pa so bile tudi lokalne dobrote kot so med, žganje ali raznovrstne slaščice.

Na prazničnih stojnicah so svoje izdelke predstavili: Kmetija Trebušak, Kmetija Pr'Anžič, Kmetija P'R Gabršk, Ribogojnica Mihovc, Bio Iris, Domače mesnine Soud, Hiša slaščic Tarangela, Kmetija Ševeter, trgovina Zlata ptička, Reciklarnica, Zavod Litopolis, rokodelka Marija Šmidovnik, kamniške vezilje, Zavod Pusti sledi, Moja narava, lončarki Mojca Žalik in Damjana Spruk, rokodelka Nives Vidmar, Kmetija Vrabec iz Krasa in Tomaž Špeh.

Zima je sicer naravni čas za počitek, a tudi revizijo leta, ki se izteka. Na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik smo ponosni na projekt tržnice Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, ki bogati naše življenje in nam s kakovostno lokalno prehrano vrača in ohranja zdravje, ponosni smo na prijazne in pridne ponudnike domače hrane, ki skrbijo za vas, predvsem pa smo ponosni, da se vi, stalni obiskovalci tržnice vračate in da vas je vedno več, ki zaupate lokalnim kmetom in rokodelcem.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice