Mali grad

Praznični koncert Mestne godbe Kamnik

21.12.2014

 

Župan Marjan Šarec se je zvečer udeležil prazničnega koncerta Mestne godbe Kamnik. Dogodku je prisostvovala tudi ministrica za kulturo Republike Slovenije mag. Julijana Bizjak Mlakar.

Do zadnjega sedeža napolnjena dvorana Doma kulture Kamnik je danes resnično dihala skupaj z Mestno godbo Kamnik, ki nam je pripravila praznični koncert filmske glasbe, zabavne glasbe in glasbe, ki jo, kot je bilo rečeno, ne slišimo vsak dan na radijskih valovih. Suvereno, strokovno in energično, tako kot vedno, je dirigentsko palico vihtel Martin Dukarič. Koncertu pa so prisostvovali tudi nekdanji dirigenti kamniške godbe, in sicer Franci Lipičnik, Rok Spruk in Uroš Košir in tudi oni so v preteklosti pomembno prispevali k razvoju in kvaliteti kamniške godbe.

Župan Marjan Šarec je ob začetku koncerta nagovoril zbrano množico in dejal: »Leto se bliža h koncu. Leto, ki je bilo polno napetosti in težkih trenutkov, a na drugi strani tudi polno uspehov. Vsako leto nam godbenice in godbeniki Mestne godbe Kamnik pričarajo praznično vzdušje z glasbo, ki je drugače od tiste, ki se vrti na radijskih postajah. Ta glasba nas vedno znova navdaja z optimizmom in pospremi v praznične dni. Dovolite mi, da vam ob koncu leta zaželim lepe praznike in, da bi leto 2015 minilo v bolj optimističnem duhu. Mestna godba Kamnik, hvala vam za prijeten večer.«

Predsednik Mestne godbe Kamnik Boris Selko pa ni mogel skrivati navdušenja nad razprodanim koncertom, kar se, kot je dejal, ne zgodi pogosto ter med drugim poudaril: »Naši novoletni koncerti so namenjeni tudi temu, da se pohvalimo, kaj smo tekom leta naredili. Verjemite, tudi v letošnjem letu smo bili uspešni v mrazu, vročini in dežju. Vrhunec sezone je bila turneja na hrvaškem otoku Vis, kamor smo ime našega mesta, orkestra in kamniških mažoretk ponesli z dvema čudovitima koncertoma. Letošnje leto se nam žal niso pridružili novi člani, a so prišle profesorice in profesorji Glasbene šole Kamnik in z nami danes tudi igrajo. Vsekakor smo veseli, da so med nami in so nam obljubili, da kmalu dobimo nove glasbenike med svoje vrste, česar se že veselimo. Še bolj pa smo veseli in nam pomeni ogromno to, da se v orkester vračajo nekdanji člani.«

Mestni godbi se je na odru pridružil zabavni Grajski kvintet in stalne spremljevalke Mestne godbe Kamnik, članice Društva kamniških mažoretk Veronika. Slednje so s plesno predstavo popestrile dogajanje, z žametnim baritonom pa je program povezoval Jan Černetič.  

Obiskovalci večera, ki so navdušeni zapuščali dvorano, so nedvomno uživali ob muziciranju nastopajočih, saj je bil koncert zagotovo pravi presežek glasbenega ustvarjanja Mestne godbe Kamnik in hkrati pravšnji uvod v prihajajoče božično-novoletne praznike.


<< Nazaj | Novice