Mali grad

Pravljični Kamnik razsvetlile praznične luči

04.12.2015

 

Praznično vzdušje, ki se je že nekaj dni budilo v mestu, se je danes le začelo s prižigom lučk v mestnem jedru Kamnika. Z nekaj igralskimi vložki so jo najprej zagodli igralci Kulturnega društva Priden Možic, k sreči pa se je vse pravočasno uredilo, da je župan Občine Kamnik Marjan Šarec skupaj z otroki lahko razsvetlil Kamnik s kilometrom daljšim spletom prazničnih lučk kot preteklo leto.

Zbrano množico, ki si je prišla ogledat prižig luči, je najprej presenetil načrt Velikega arhitekta, da osrednjo kamniško smreko kar podre. S sodelavcema Bertonceljnom in Drotom je namreč na njeno mesto želel postaviti velik stolp, s katerim bi osvetlil mesto. Poskusili so celo z motorno žago in smodnikom, na srečo pa se je njihov načrt zapletel in na koncu padel v vodo.

Predstavo je prekinil Sekretar, ki je priskrbel velik rdeč gumb in na oder povabil župana Marjana Šarca. Skupaj s kamniškimi otroki je ob glasnem odštevanju pritisnil na gumb in poskrbel, da je Kamnik zažarel v vsej svoji pravljični lepoti. S tem dogodkom so se tudi uradno začele decembrske prireditve poimenovane Pravljični Kamnik, ki bodo ustvarile praznično vzdušje v mestnem jedru. Že jutri, od 8. do 13. ure, vabljeni na Miklavževo tržnico na Glavni trg, kjer vas bo obiskal sveti Miklavž, popoldanske urice pa si lahko popestrite z ogledom tradicionalne Miklavževe igrice na pobočju Malega gradu s pričetkom ob 17.30.

Doživimo Pravljični Kamnik skupaj!


<< Nazaj | Novice