Mali grad

Pravljična dežela v Kamniški Bistrici

27.10.2011

 

Na Agenciji za turizem in podjetništvo Kamnik intenzivno pripravljamo nov turistični produkt, Pravljična dežela v Kamniški Bistrici. Projekt, katerega idejni vodja je priznana slovenska pravljičarka, Irena Cerar, smo umestili stran od mestnega okolja, v dolino Kamniške Bistrice, ki s svojo bogato naravno in kulturno dediščino kar sama kliče po pravljicah.

Gre za kratko krožno pot s sedmimi pravljičnimi postajami. Vsaka postaja bo pripadala eni od kamniških ljudskih pripovedi oziroma enemu »lokalnih« bajeslovnih bitij, ki skupaj tvorijo raznolik in pester bajeslovni panteon.

Pričetek poti bo pri Planinskem domu v Kamniški Bistrici, kjer bo tabla z ilustriranim zemljevidom in opisom projekta. Od tam bo s smerokazi opremljena pravljična pot, kjer bodo pravljične postaje. Vsaka bo opremljena s kipi bajeslovnih bitij, ki jih bo izdelala akademska kiparka, mizicami in klopmi za otroke in starše ter z raznimi igrali.

Zasnovali smo jo trojno:

Poleg Irene Cerar in Agencije za turizem Kamnik pri kreiranju projekta sodelujejo še Planinsko društvo Matica, Občina Kamnik, Meščanska korporacija Kamnik, Zavod za gozdove itd. S projektom bomo ponovno poskušali pridobiti sredstva LAS Srce Slovenije, ki ga delno financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, novembra pa iskali tudi sponzorska sredstva. Predvidena realizacija projekta je pomlad 2012.

Besedilo: Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik


<< Nazaj | Novice