Mali grad

Prava športna sobota za tekaško avanturo po ulicah Kamnika

11.10.2014

 

Sreča je v gibanju – to je prav gotovo slogan današnjega 6. Veronikinega teka po ulicah Kamnika, ki sta ga uradno odprla župan Marjan Šarec in v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik  Franci Kramar.

Danes so mestne ulice Kamnika preplavili tekači, ki so na Glavni trg privabili lepo število obiskovalcev in navijačev. Tokrat se je v središču mesta v organizaciji Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik odvijalo odprto prvenstvo občine Kamnik v uličnem teku. 6. Veronikinega teka se je zopet udeležilo rekordno število tekačic in tekačev. 232 tekmovalcev je bilo razporejenih v 9 starostnih kategorij, od najmlajših do najstarejših, ločeno ženske in moški.

Najmlajši učenci so se pomerili na treh razdaljah, in sicer 500, 1.000 in 2.000 metrov za naslove občinskih prvakov in prvakinj, medtem ko so se srednješolci pomerili na razdalji 4.000 metrov. Tekači v ostalih starostnih kategorijah so pretekli 8.000 metrov.

V.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik  Franci Kramar je o današnjem tekmovanju povedal sledeče: »Veseli smo, da se je letos Veronikinega teka zopet udeležilo rekordno število tekmovalcev, za to je zaslužno lepo vreme, ki smo ga ekipa ZTŠ-ja naročili v preteklih dneh. Še posebej pa nas veseli dejstvo, da se je povečalo število mladih tekmovalcev, ob tej priložnosti se zahvaljujem kamniškim šolam in učiteljem, da so na tekmovanje prijavili svoje učence.  Letos je tekače poleg dobrega vzdušja v centru mesta spremljalo tudi lepo  vreme, kar je sigurno botrovalo večjemu obisku. Upam, da se prihodnje leto spet vidimo v Kamniku v še večjem številu

Tekmovalce in njihove navijače je pred pričetkom nagovoril tudi župan Marjan Šarec, ki jim je izrekel dobrodošlico ter zaželel uspešno tekmovanje. »Tek letos resnično izvajamo v kar najboljšem možnem vremenu. Celo poletje smo si želeli takšno vreme, zdaj, proti jeseni, pa končno ugodne temperature. Vsi, ki ste se odločili teči, ste že zmagovalci in želim vam lep dan, lep tek in se prihodnje leto ponovno vidimo na Veronikinem teku.«

Najboljše uvrščeni v posameznih kategorijah so prejeli priznanja in medalje, vsi tekmovalci pa so se lahko okrepčali s hrano in pijačo na promocijskih stojnicah. Absolutno najboljši čas pri ženska je imela Katja Juhart, ki je s progo opravila v  času 27:56.4, pri moških pa Nejc Zorman OK Komenda, ki je za 8-kilometrsko progo porabil 24:32.7.

Ostali rezultati bodo objavljeni naknadno na spletni strani Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik.

Za nami je zanimiva tekaška avantura, vreme je bilo idealno za tek, dobre volje tako med tekmovalci kot tudi organizatorji ni manjkalo. Veseli smo tako velike udeležbe, zato se vsem lepo zahvaljujemo za podporo. Upam, da ste v Kamniku podoživeli en lep tekaški praznik in vas obenem vabimo, da se ga udeležite tudi drugo leto!


<< Nazaj | Novice