Mali grad

Pozdrav soncu in zvezdam CIRIUS-a Kamnik

24.06.2013

 

Dopoldan je učence CIRIUS-a Kamnik ob zadnjem dnevu šolskega leta in ob jutrišnjem dnevu državnosti nagovoril župan Marjan Šarec.

Kot vsako leto so zadnji šolski dan v CIRIUS-u Kamnik sklenili s podelitvijo priznanj najboljšim učencev, spomnili pa so se tudi jutrišnjega dneva državnosti. Ob zvokih hišnega banda, prigodah Pike Nogavičke ter ob Lukovem »CIRIUS Style« se je marsikomu izmed obiskovalcev orosilo oko, saj srčnost, pomoč sočloveku in medsebojno spoštovanje niso neznanka. So vrednote, ki jih najdemo na vsakem koraku.

Vse to je pomembno, da Zavod kot celota lahko uspešno deluje. Tega se zaveda tudi direktor dr. Vinko Logaj, ki se je vsem sodelavkam in sodelavcem, učenkam in učencem in njihovim staršem zahvalil za celoletno pomoč in jim zaželel sončen oddih.

Da je vrednot v CIRIUS-u v izobilju je v svojem govoru poudaril tudi župan Marjan Šarec. »Dragi mladi po eni strani ste prikrajšani, po drugi strani pa združujete toliko talentov v sebi, toliko znanja, toliko volje. Ko človek pride sem, ga ne skrbi več za usodo države, za usodo občine, če boste le šli po tej poti naprej in si ne pustili govoriti, da se nekaj ne da, da ni možno. Če boste ohranili to mladostno zagnanost, vse te uspehe, ki ste jih deležni, za katere se vsak dan trudite z močjo, potrpljenjem, potem bo naša država živela v polnosti, v tistem, za kar smo si pred tolikimi leti tudi prizadevali. Živeti v svoji državi, govoriti svoj jezik in v svojem jeziku čestitati za dosežke, ki jih nizate vsak dan. Omenjeni so bili športniki, mladi raziskovalci, znanstveniki. Omenjeni ste bili vi. Vi ste prave zvezde, boste zvezde in skrbite, da tako tudi ostane. Ker ste dobri, ker ste odlični. Gojite naprej CIRIUS Style.«


<< Nazaj | Novice