Mali grad

Požarna varnost v kamniških vrtcih

12.05.2011

 

Požarna varnost v vrtcih ter izvedba evakuacijskih vaj sta področji, pri katerih kamniški gasilci skupaj z vodstvenimi delavci v VVZ Antona Medveda v zadnjih letih zelo dobro sodelujejo.

 

Včeraj sta v sodelovanju z gasilci PGD Kamnik in predstavniki PP Kamnik potekali dve evakuacijski vaji, in sicer v vrtcu Marjetica na Ljubljanski cesti ter v vrtcu Sneguljčica na Kovinarski cesti 11 na Perovem.

 

Osnovni namen vaje je preveriti sistem alarmiranja in obveščanja ter usposobljenost odgovornih oseb v primeru požara ali druge nesreče. Pri vaji se preverja ustrezna odzivnost odgovornih oseb.

 

Da je evakuacija potekala nemoteno, je bilo dobro tudi to, da so se na vajo pripravili,  se pogovarjali o ustreznem ravnanju v primeru požara, potresa ali druge naravne nesreče. Vaji sta potekali nemoteno, osebe, ki so se nahajale v objektih, so v zelo kratkem času zapustile stavbi in se zbrale na dogovorjenem zbirnem mestu, kjer se je preverila prisotnost oseb. Ob prihodu gasilcev, je vodja vaje poročala gasilcem o mestu požara in o številu evakuiranih oseb.

 

Glede dostopnosti za gasilska vozila, gasilci niso imeli težav, intervencijske površine so bile proste, prav tako tudi dovozne poti. Po končani vaji je bilo na ploščadi pred vrtcem Sneguljčica organizirana predstavitev gasilske avtocisterne, vozila za logistiko ter opreme. Gasilci PGD Kamnik so prikazali tudi gašenje požara.

 


<< Nazaj | Novice