Mali grad

Požarna ogroženost tudi v občini Kamnik

07.08.2013

 

Kljub temu, da trenutno ob 18. uri, država za območje občine Kamnik še ni razglasila velike požarne ogroženosti, so prostovoljni gasilci danes že dvakrat gasili požare.

Ob 11.52 uri je v bližini naselja Zduša zagorela travnata površina velikosti okoli 1,2 hektara. Požar so uspešno pogasili gasilci PGD Kamnik.

Ob 15.44 uri je zagorelo za zaprtem območju podjetja ob Korenovi ulici. Požar se je že pričel širiti tudi na bližnje grmičevje, polje s koruzo in travnik.

Ob učinkovitem posredovanju gasilcev PGD Duplica in PGD Kamnik je bil požar hitro pogašen, saj je v času intervencije veter pihal v smeri stanovanjske soseske.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do nekontroliranega kurjenja na območju podjetja, zato se je požar razširil. Policija je na kraju izvedla ogled in razgovore, zoper odgovorne bodo ustrezno ukrepali.

 

Poveljnik Civilne zaščite mag. Matjaž Srša vse občanke in občane naproša, da kljub dejstvu, da Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje velike požarne ogroženosti za območje naše občine trenutno ob 18. uri še ni razglasila, naj ne kurijo, saj je nastanek požara lahko že iskra, požar se pojavi takoj, širjenje pa je zelo hitro. »To je vroč požar, ki se prenese v krošnje dreves tudi na širšem območju. V požaru zgori zelo veliko organskega goriva, ogenj zajame tudi srednje in debelo gorivo. Požar se razširi tudi na normalno vlažna področja. Kontrola požara je izjemno težka, za gašenje požara pa je potrebno vložiti izredno velike napore in vsa razpoložljiva sredstva«, je še povedal mag. Matjaž Srša. 


<< Nazaj | Novice