Mali grad

Požar v zbirnem centru Suhadole

09.05.2019

 

Požar v zbirnem centru SuhadoleNekaj minut po polnoči (00.06) so bili gasilci obveščeni o požaru v zbirnem centru za odpadke Suhadole, ki je v lasti podjetja PUBLICUS d. o. o. Na kraju je pri gašenju požara sodelovalo 8 gasilskih enot, in sicer Moste, Komenda, Domžale, Mengeš, Trzin, Kamnik, Duplica in Šmarca, skupaj 103 gasilci in 24 gasilskih vozil.

Požar je zajel objekt za skladiščenje odpadkov in je bil s strani gasilcev takoj po prihodu na kraj lokaliziran ter omejen

Za nemoteno oskrbo z vodo na hidrantnem omrežju in območju požara je skrbelo Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. z dvema voziloma, za zavarovanje območja pa policisti Policijske postaje Kamnik.  

Od 6. ure dalje poteka sanacija pogorišča, ki jo izvaja 8 gasilskih enot, in sicer Moste, Komenda, Nevlje, Mengeš, Trzin, Križ in Kamnik, skupaj 46 gasilcev s 13 gasilskimi vozili, ter delavci podjetja PUBLICUS, d. o. o. z delovnimi vozili.

Zaradi obsežnosti požara bo intervencija in sanacija pogorišča trajala tekom celotnega dneva in je trenutno, do 9.30, pod nadzorom ter v fazi spremljanja razmer in ne predstavlja nevarnosti za občanke in občanke.

   
   

Za nemoteno oskrbo z vodo na hidrantnem omrežju in območju požara še vedno skrbi Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. z dvema voziloma, za zavarovanje območja pa policisti Policijske postaje Kamnik. Vzrok požara še ni znan, tekom današnjega dne bo potekala preiskava in ogled kraja požara s strani pristojnih služb.

 Odvoz smeti bo podjetje PUBLICUS, d. o. o. zagotavljalo nemoteno.

   
   

<< Nazaj | Novice