Mali grad

Požar v stanovanju na ulici Matije Blejca in opozorilo

25.12.2011

 

Danes ponoči ob 3.01 uri so bili gasilci obveščeni o požaru v stanovanju na ulici Matije Blejca 20, Duplica pri Kamniku. Na kraju so intervenirali prostovoljni gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica, ki so požar v stanovanjskem bloku uspešno pogasili. Ogled kraja so opravili policisti PP Kamnik. Zaradi dima so imeli stanovalci težave z dihanjem, zato so na kraju reševalci ZD Kamnik nudili ustrezno pomoč. Poškodovanih oseb na srečo ni bilo, nastala je le materialna škoda.

 

Opozorilo:

Vse občane in občanke opozarjamo na neprevoznost nujnih intervencijskih poti, ki so nam pri tej intervenciji povzročale težave. V primeru hujšega požara, bi bilo reševanje onemogočeno oz. močno ovirano.

Zato pozivamo občane in upravnike stanovanjskih blokov, da zagotovijo normalno dostopnost in prevoznost intervencijskih poti.

Preventivni nasveti:


Kako preprečiti požare med božičnimi in novoletnimi prazniki

Naj prazniki zažarijo, ne zagorijo! Bodimo previdni z ognjem!

Prazniki so čas veselja, topline in prijateljstva. To je čas, ki ga največkrat preživimo v zavetju svojega doma in se spominjamo lepih trenutkov, prijateljev in družine. To naj bo tudi čas, ki nam bo ostal v lepem spominu.

Z okrasitvijo doma poskrbimo za prijetno praznično vzdušje. Pri tem pa pogosto uporabljamo predmete, ki se v bližini ognja ali vira toplote (sveče, kamini) lahko hitro vnamejo (tekstilni, papirnati, plastični ali leseni okraski, vata itn.). Da se praznovanje ne bi končalo tragično, moramo tudi med prazniki poskrbeti za požarno varnost. Pri načrtovanju okrasitve doma naj bo varnost vedno na prvem mestu. Dovolj je že trenutek nepazljivosti in prazniki se lahko spremenijo v tragedijo.

Preprosti nasveti za boljšo požarno varnost med prazniki

Izbira in postavitev novoletne smreke

Okrasitev doma

Uporaba sveč

Praznovanja, zabave

 

Uporaba pirotehničnih izdelkov

Kurilne in grelne naprave

Prasketanje ognja in svetloba pramena v kaminu ustvarjata prijetno vzdušje, vendar se mnogi niti ne zavedajo, da tudi ogenj v kaminu lahko povzroči požar.

Požarna varnost med dopustom

Številni se med prazničnimi dnevi odpravijo na dopust. Preden zapustimo dom, ga navadno zaščitimo pred vlomilci, enako pomembno pa je, da poskrbimo tudi za požarno varnost.

Vir: http://www.sos112.si


<< Nazaj | Novice