Mali grad

Povabilo na Veliko planino

12.08.2011

 

Sončno vreme, neokrnjena narava, svež zrak in prihajajoči vikend so odlična priložnost za prijeten sprehod in oddih na Veliki planini. Poveselite se ob zvokih Tria domačini, ki Vas bodo to nedeljo in ponedeljek zabavali na Zelenem robu.

 

Privoščite si sirove štruklje z borovnicami in se prepustite zvokom narodno zabavne glasbe. Poleg tega si oglejte zanimivosti, ki jih ponuja planina,... Obiščite pastirje, poskusite kislo mleko, planšarski sir in mlečne dobrote. Vstavite se v Preskarjevem muzeju, kjer Vas vsak dan med 10. in 16. uro s številnimi informacijami pričakuje oskrbnik Marko. Poklepetajte z najvišje živečim prebivalcem Petrom in prisluhnite zvoku roga planšarja Andreja

 
   

Ob nedeljah se ob 14.00 uri udeležite Sv. maše v Kapeli Marije Snežne. Poleg tega pa planina ponuja številne možnosti za sprehode, daljše pohode in gorsko kolesarske ture. Gorskim kolesarjem nudimo tudi prevoz kolesa z nihalko in sedežnico na vrh planine, odkoder pa jih poleg čudovitega razgleda čaka spust po makedamski cesti počasi v dolino.

Nihalka vozi od 8. do 18. ure, od petka do nedelje pa do 20.ure. Vsak dan od 8.30 do 17.15 ozizoma za vikende do 18.15 obratuje tudi dvosedežnica, ki Vas zapelje na sam vrh planine. Za družine smo pripravili ugodne družinske karte, prav tako pa imamo popust tudi za upokojence! Več informacij pa najdete na www.velikaplanina.si.

Velika planina Vas pričakuje!

Besedilo in fotografije: Polona Grahek, Velika planina


<< Nazaj | Novice