Mali grad

Povabilo k sodelovanju

03.02.2011

 

Kamniška občina skupaj z občinami Bovec, Bohinj in Kranjska gora začenja s projektom Povabilo v gozd. Ožja ciljna skupina projekta so otroci v vrtcih in osnovnih šolah, ki bodo svoje znanje, razmišljanja in ideje, prenesli na svoje družine in sorodnike.

Projekt je zasnovan v obliki delavnic v gozdovih v bližini vrtcev in šol. Delavnice bodo vodili strokovnjaki s področja gozdne pedagogike. S projektom želimo še bolj približati naravo tako otrokom kot odraslim. Gozd je v svoji osnovi igralnica, ki nudi neizmerno možnosti. Pripravljene imamo zelo različne vsebine delavnic, katere bomo prilagodili potrebam in lastnostim posamezne skupine. Namen projekta je, da gozd čim večkrat postane učilnica, igrišče, v kateri bodo vzgojitelji in otroci uporabljali aktiven pristop k učenju in izkoristili možnost kreativne igre. Projekt bo potekal v letih 2011 in 2012.

K sodelovanju vabimo osnovne šole in vrtce v občini Kamnik. S šolami in vrtci, ki bodo izrazili interes se bomo dogovorili za natančnejšo predstavitev projekta in dogovor o izvedbi delavnic.

Prijave oziroma morebitna vprašanja posredujete na elektronski naslov: barbara.strajnar@kamnik.si ali na telefon 01 831 81 23.

 


<< Nazaj | Novice