Mali grad

Potrjena okužba z novim koronavirusom pri občanu Kamnika

12.03.2020

 

Potrjena okužba z novim koronavirusom pri občanu KamnikaDODATNO OBVESTILO

Z Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik smo bili obveščeni, da je bil okužen pacient dne 9. 3. 2020 v ZD Kamnik. Pacient ni bil pri zdravniku. Kontaktiran je bil epidemiolog in sprejeti so bili potrebni epidemiološki ukrepi. Pacient srednjih let je bil dne 9.3. ob 10.32 v laboratoriju ZD Kamnik, v stiku je bil z 2 laborantkama, v čakalnici so bile v tem času še 4 osebe. Podatki kontaktov so bili posredovani epidemiologom. Zaposleni v laboratoriju sta bili poslani v samoizolacijo in trenutno nimata znakov bolezni.


Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik obvešča, da je bila v Kamniku potrjena okužba s koronavirusom. Pri bolniku ni bil znan vir okužbe, najverjetneje se je okužil na javnem prostoru.

Bolnik se nahaja na zdravljenju na Infekcijski kliniki v Ljubljani, medtem ko so osebe, ki so bile z njim v stiku, v domači karanteni oziroma samoizolaciji.

Prosimo, da strogo upoštevate navodila NIJZ in se v primeru izolacije izogibajte prostorom, kjer je veliko ljudi in druženju v zaprtih prostorih.


Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj

Video vsebine:


<< Nazaj | Novice