Mali grad

Potočna postrv – kraljica kuharskega tekmovanja v Termah Snovik

06.07.2015

 

V Snoviku je v soboto, 4. julija 2015, dišalo po ribah, novih receptih, novih jedeh, novih kombinacijah in ustvarjalnosti, predvsem pa po dobri volji vseh udeležencev in gostov. Potekalo je namreč že 13. tradicionalno tekmovanje v pripravi postrvi, ki sta ga organizirala Terme Snovik in podjetje Racoon. Letos se je med seboj pomerilo šest ljubiteljskih in šest profesionalnih kuharjev.

Strokovno komisijo je tokrat okrepil Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, člani komisije pa so bili poleg njega še poslanec mag. Matej Tonin, Srečo Vrankar, Damjan Krašovec in Sabina Romšak iz Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik. Namen tekmovanja je bil, da profesionalni in bodoči kuharji ter ljubitelji kuhanja prikažejo svojo inovativnost priprave in dekoracije postrvi.

Na ploščadi pred zunanjim bazenom je kljub visokim temperaturam vladalo prijetno in sproščeno vzdušje, prav tako pa je bilo poskrbljeno za otroke, saj jih je zabaval palček Snoviček. Kakor vsako leto, je bila tudi letos najbolj zabavna in prijetna popestritev licitacija jedi, ki so jih kuharski mojstri pripravili. Zbran denar na licitaciji so podelili v dobrodelne namene  preko programa Botrstvo za družino v stiski iz občine Kamnik.

S spomladansko pisano postrvjo je med ljubiteljskimi kuharji prvo mesto osvojila Marina Živkovič. Pri profesionalnih kuharjih pa je tokrat zmaga ostala v Termah Snovik, prislužila pa si jo je Danijela Pestotnik, ki je žirijo prepričala s postrvjo na žaru z omako iz kisle smetane in hrena ter špinačnimi njoki s trničem.  

Omeniti velja, da so za tradicionalni dogodek »Tekmovanje v pripravi postrvi« Terme Snovik na nedavnem sejmu Natura v Gornji Radgoni prejele nagrado za ribiški turizem pri projektu »Slovenski ribiški produkt«.

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice