Mali grad

Potniki Dnevnega centra Štacjon so bili na morju

19.07.2012

 

V tej poletni vročini so si tudi potniki Dnevnega centra Štacjon zaželeli ohladitve v morju. Pa so se odločili, pripravili brisače in kopalke, nekaj sendvičev in veliko dobre volje ter se v torek, 17. julija 2012, odpravili na morje. Skočili so na slovensko obalo, saj je najbližja, pa tudi zelo lepa in predvsem naša.

Zbrali so se ob 7. uri na avtobusni postaji in se odpravili na pot. Pot jih je vodila mimo Ljubljane do Pirana. V Piranu so si ogledali Akvarij Piran, ki se mu ob tej priložnosti za njihovo gostoljubje tudi iz srca zahvaljujejo. Po ogledu so si privoščili sprehod po starih Piranskih ulicah do plaže, kjer so se najbolj pogumni kopali in namakali. Ostali manj pogumni pa so jih opazovali iz prijetne kavarnice v senčki.

Dan se je počasi prevesil v popoldan in v želodčkih jim je že pošteno krulilo. Privoščili so si kosilo v restavraciji s čudovitim razgledom na morje in, ker so imeli tako lepo vreme, so videli vse do Trsta. Po kosilu pa seveda prija kavica, ki so si jo privoščili čisto ob obali.

Nekateri so nato izlet zaključili s sprehodom po Koprskih ulicah. Dan je bil čudovit in zelo vroč, prijetno utrujeni pa so se "Štacjonci" z veseljem vrnili domov.

Besedilo in fotografije: potniki Dnevnega centra Štacjon


<< Nazaj | Novice